Nieuws
Nederlandse Top 40

Tate McRae is voor de vijfde week 'Greedy' op 1 in de Top 40

Tate McRae is voor de vijfde week 'Greedy' op 1 in de Top 40
Tate McRae  Teddy Swims  Cassö  Raye  D-Block Europe  Douwe Bob  Taylor Swift  Suzan & Freek  Claude  Alok  Ofenbach  Norma Jean Martine  Ed Sheeran  Zoë Tauran 

Greedy van Tate McRae is voor de vijfde achtereenvolgende week de populairste hit van ons land. Lose Control van Teddy Swims is nu de belangrijkste achtervolger van de Canadese.

Tate McRae staat voor een vijfde week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De Canadese zangeres is inmiddels de zesde vrouw die de hitlijst in 2023 met een solotrack weet aan te voeren. Miley Cyrus is dit jaar de enige in die rij die de hitlijst langer aan wist te voeren; Flowers stond 16 weken op nummer 1. Teddy Swims weet, net als vorige week, een plek te winnen en klimt met Lose Control naar nummer 2. Prada van Cassö, Raye en D-Block Europe zakt naar nummer 3.

Feestje voor Douwe Bob
In de top 10 zijn er verder een drietal verschuivingen. The Feeling van Lost Frequencies weet in de 17e week een plekje winst te boeken. Dat is bijzonder want er zijn niet zo heel veel hits met dusdanig veel weken op de teller die dan nog, bij de zes beste hits van ons land, winst weten te boeken. In de ruim 58 jaren van de Top 40 zijn er slechts 47 hits die dat voor elkaar wisten te krijgen. Dit jaar tellen we er inmiddels vijf want ook Stiekem (in de 23e week), Chemical (in de 21e week), Lay Low (in de 20e week) en Overcome (in de 17e week) wisten dat voor elkaar te krijgen.

De stijging van de Belg naar 6, heeft gevolgen voor Vas-y (Ga Maar) van Suzan & Freek en Claude, die een stek zakken en op 7 plaatsnemen. Taylor Swift stapt ook een stukje verder en gaat met Cruel Summer van 9 naar 8. Douwe Bob weet met This World Is Our Home zijn tweede top 10-hit te scoren. Hold Me, zijn duet met Anouk, kwam in 2015 tot nummer 10. Die prestatie weet de 30-jarige zanger te overtreffen want met vijf plaatsen winst komt zijn nieuwste succes nu op nummer 9.

Alok schrijft geschiedenis
Alok heeft geschiedenis geschreven. De 32-jarige dj uit Brazilië heeft in de Top 40 dusdanig veel punten (949) weten te verzamelen, dat hij de score van Michel Telo (902 punten, met nummer 1-hit Ai Se Eu Te Pego) weet te overtreffen. Daarmee is Alok Achkar Peres Petrilo uit Goiania nu de meest succesvolle artiest uit Brazilië. Klein smetje: Car Keys (Ayla) zakt een plek en staat nu op 11. Jungle, met The Chainsmokers en Mae Stephens, stijgt wel een paar plekjes: van 25 naar 23. 

Overdrive is de snelste stijger
Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine kwam vorige week nieuw in de lijst op nummer 35. De hit, met de melodie van Cambodia van Kim Wilde uit 1981, klimt met zeven plaatsen winst naar nummer 28 en is daarmee de snelste stijger in de Top 40. Zoë Tauran pakt met Monster de hoogste van drie binnenkomers. De 26-jarige zangeres maakte anderhalf jaar geleden met Solo haar Top 40-debuut en schrijft nu haar vijfde hit op haar naam.

Bij de nieuwste hits zien we ook American Town, de 32e Top 40-hit van Ed Sheeran. Met dat aantal evenaart hij het aantal hits van Elton John die tot deze week de Britse zanger met de meeste Top 40-hits was. Ed Sheeran weet ook zijn 32-jarige leeftijd te evenaren met hetzelfde aantal hits. Hij is de negende artiest die dat weet te presteren nadat Rihanna, Jan Smit, Martin Garrix, Justin Bieber, Michael Jackson, Prince, Madonna en David Guetta hem voor wisten te gaan. Alles over de nieuwkomers lees je hier

Bekijk de complete Top 40.

(03/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist