Nieuws
Nederlandse Top 40

Tate McRae is voor de vijfde week 'Greedy' op 1 in de Top 40

Tate McRae is voor de vijfde week 'Greedy' op 1 in de Top 40
Tate McRae  Teddy Swims  Cassö  Raye  D-Block Europe  Douwe Bob  Taylor Swift  Suzan & Freek  Claude  Alok  Ofenbach  Norma Jean Martine  Ed Sheeran  Zoë Tauran 

Greedy van Tate McRae is voor de vijfde achtereenvolgende week de populairste hit van ons land. Lose Control van Teddy Swims is nu de belangrijkste achtervolger van de Canadese.

Tate McRae staat voor een vijfde week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De Canadese zangeres is inmiddels de zesde vrouw die de hitlijst in 2023 met een solotrack weet aan te voeren. Miley Cyrus is dit jaar de enige in die rij die de hitlijst langer aan wist te voeren; Flowers stond 16 weken op nummer 1. Teddy Swims weet, net als vorige week, een plek te winnen en klimt met Lose Control naar nummer 2. Prada van Cassö, Raye en D-Block Europe zakt naar nummer 3.

Feestje voor Douwe Bob
In de top 10 zijn er verder een drietal verschuivingen. The Feeling van Lost Frequencies weet in de 17e week een plekje winst te boeken. Dat is bijzonder want er zijn niet zo heel veel hits met dusdanig veel weken op de teller die dan nog, bij de zes beste hits van ons land, winst weten te boeken. In de ruim 58 jaren van de Top 40 zijn er slechts 47 hits die dat voor elkaar wisten te krijgen. Dit jaar tellen we er inmiddels vijf want ook Stiekem (in de 23e week), Chemical (in de 21e week), Lay Low (in de 20e week) en Overcome (in de 17e week) wisten dat voor elkaar te krijgen.

De stijging van de Belg naar 6, heeft gevolgen voor Vas-y (Ga Maar) van Suzan & Freek en Claude, die een stek zakken en op 7 plaatsnemen. Taylor Swift stapt ook een stukje verder en gaat met Cruel Summer van 9 naar 8. Douwe Bob weet met This World Is Our Home zijn tweede top 10-hit te scoren. Hold Me, zijn duet met Anouk, kwam in 2015 tot nummer 10. Die prestatie weet de 30-jarige zanger te overtreffen want met vijf plaatsen winst komt zijn nieuwste succes nu op nummer 9.

Alok schrijft geschiedenis
Alok heeft geschiedenis geschreven. De 32-jarige dj uit Brazilië heeft in de Top 40 dusdanig veel punten (949) weten te verzamelen, dat hij de score van Michel Telo (902 punten, met nummer 1-hit Ai Se Eu Te Pego) weet te overtreffen. Daarmee is Alok Achkar Peres Petrilo uit Goiania nu de meest succesvolle artiest uit Brazilië. Klein smetje: Car Keys (Ayla) zakt een plek en staat nu op 11. Jungle, met The Chainsmokers en Mae Stephens, stijgt wel een paar plekjes: van 25 naar 23. 

Overdrive is de snelste stijger
Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine kwam vorige week nieuw in de lijst op nummer 35. De hit, met de melodie van Cambodia van Kim Wilde uit 1981, klimt met zeven plaatsen winst naar nummer 28 en is daarmee de snelste stijger in de Top 40. Zoë Tauran pakt met Monster de hoogste van drie binnenkomers. De 26-jarige zangeres maakte anderhalf jaar geleden met Solo haar Top 40-debuut en schrijft nu haar vijfde hit op haar naam.

Bij de nieuwste hits zien we ook American Town, de 32e Top 40-hit van Ed Sheeran. Met dat aantal evenaart hij het aantal hits van Elton John die tot deze week de Britse zanger met de meeste Top 40-hits was. Ed Sheeran weet ook zijn 32-jarige leeftijd te evenaren met hetzelfde aantal hits. Hij is de negende artiest die dat weet te presteren nadat Rihanna, Jan Smit, Martin Garrix, Justin Bieber, Michael Jackson, Prince, Madonna en David Guetta hem voor wisten te gaan. Alles over de nieuwkomers lees je hier

Bekijk de complete Top 40.

(03/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town