Alarmschijf voor Sia en David Guetta

- Nieuws

 Sia David Guetta
Alarmschijf voor Sia en David Guetta

Let’s Love is nog altijd een dikke hit in ons land, maar Sia en David Guetta denken alweer een stationnetje verder. Floating Through Space is de komende week de Alarmschijf op Qmusic.

Never change a winning team. Dat is wel van toepassing op Sia en David Guetta. Al 6 keer bereikte een samenwerking tussen de twee acts de Nederlandse Top 40, maar nog niet eerder was Sia hoofdartiest. Waarschijnlijk is er nu dus een primeur onderweg, want Floating Through Space is officieel een track van ‘Sia en David Guetta’, in plaats van ‘David Guetta en Sia’. Dat komt vooral doordat het nummer één van de  soundtracks is van de film Music, die door de Australische zangeres werd geregisseerd. De film is genomineerd voor twee Golden Globes, in de categorieën Best Motion Picture, Musical or Comedy en Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Musical or Comedy (voor de performance van actrice Kate Hudson).

Bijzondere cijfers voor Guetta
Let’s Love was in januari de meest afgespeelde track op de Nederlandse radio en is wereldwijd al 70 miljoen keer gestreamd. Opvallend is wel dat de track vooral in Nederland en Scotland een succes is in de hitlijsten. In de rest van de landen wordt het nummer vooral veel gedraaid op de radio. Floating Through Space levert David Guetta in ieder geval al iets moois op: het is zijn veertiende Alarmschijf en daarmee heeft hij alleen nog Robbie Williams voor hem, die als man de meeste schijven wist binnen te harken (18). Voor Sia is het haar achtste Alarmschijf en daardoor is ze nu met steeds meer afstand de Australische act met de meeste Alarmschijven. Olivia Newton-John, Kylie Minogue en Peter Andre hebben er vijf minder.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube