EP Prince komt niet

- Nieuws

 Prince
EP Prince komt niet

Deze vrijdag zou, een jaar na de sterfdag van Prince, een nieuwe EP van de zanger verschijnen. Via een kort geding hebben de erven van Prince dat echter weten te voorkomen.

Afgelopen woensdag werd een rechter gevraagd de release tegen te houden via een aanklacht tegen de producent van de EP, Deliverance. De rechter besloot de release van vrijdag te verbieden en ook het nummer Deliverance, dat eerder deze week, te laten schrappen.

De producer van de EP, Ian Boxill, zou geen toestemming hebben van de erfgenamen van Prince om materiaal uit te brengen.

“De erven van Prince Nelson zijn zich er bewust van dat George Ian Boxill, in samenwerking met Rogue Music Alliance, een persverklaring heeft uitgegeven met het nieuws van een release van niet eerder uitgebrachte Prince-opnamen en muzikale composities”, zo is te lezen in de stukken die Rolling Stone publiceert. Die release is echter niet goedgekeurd. Boxill heeft echter een overeenkomst getekend waarbij al dat materiaal exclusief eigendom van Prince zou blijven en het, onder geen beding, ergens anders voor zou gebruiken.