Jarig: Sia | Vier Top 40-hits met David Guetta

- Jarig

 Sia
Sia 2018

Hoera, Sia is jarig! De Australische zangeres en songwriter scoorde dit jaar een van haar grootste Top 40-hits tot nu toe: Flames.

Sia heeft inmiddels 13 Top 40-hits op haar naam staan, waaronder Titanium (ft. David Guetta), Cheap Thrills (ft. Sean Paul) en Dusk Till Dawn (ft. Zayn). Ook schrijven kan ze als de beste. Voor onder andere Rihanna en Beyoncé maakte ze de lyrics.

Check hieronder de highlights uit Sia's carrière. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Sia


Doorbraak Sia

Al in 2000 brak Sia Furler door als artiest: ze zong mee op het debuutalbum van de band Zero 7. In 2008 scoorde Sia solo haar eerste Top 40-hit met The Girl You Lost To Cocaïne. Datzelfde jaar maakte de Sander van Doorn een remix van de plaat.

Grootste Top 40-hit Titanium
Drie jaar later volgde het grote succes voor Sia: het nummer Titanium kwam uit, in samenwerking met dj David Guetta. De track bereikte de tweede plek in de Top 40 en werd daarmee Sia’s grootste Top 40-hit tot nu toe.

Songwriter Sia
In de jaren daarna maakte Sia veel muziek voor anderen. Ze werkte mee aan het album Warrior van Ke$ha, schreef Rihanna’s Diamonds en bedacht de teksten voor Beyoncé’s singles Pretty Hurts en Standing On The Sun. In 2016 scoorde ze opnieuw een eigen grote hit: The Greatest (ft. Kendrick Lamar) klom naar de vierde plek in de Top 40. 

Sia in Sesamstraat
Vorig jaar maakte de zangeres een switch naar de televisiewereld: ze was te gast in de Amerikaanse Sesamstraat. Samen met Koekiemonster, Elmo en de andere jeugdhelden zong ze het liedje S Is For Songs. Eerder waren onder andere Destiny’s Child,Jason Derulo en One Direction in het kinderprogramma te zien.

Soundtracks door Sia
Sia maakt regelmatig sountracks voor films. Na My Love (Twilight) en Elastic Heart (The Hunger Games), zong de zangeres begin 2017 voor Fifty Shades Darker het nummer Helium in. Een paar maanden later kwam daar To Be Human bij: de soundtrack voor Wonder Woman, in samenwerking met Labrinth

Kerstalbum Sia
Ook deze mag niet ontbreken: een eigen kerstalbum. Vorig jaar bracht Sia Everyday Is Christmas uit. Geen kerstcovers voor de zangeres, maar tien compleet nieuwe tracks. Het nummer Santa’s Coming For Us kwam op plek 17 in de Tipparade terecht. 

Samenwerking David Guetta
Dit jaar scoorde Sia opnieuw met David Guetta een grote hit: Flames. Begin april was het nummer de hoogste binnenkomer in de Top 40. Inmiddels hebben de zangeres en de dj al vier keer samen in de Top 40 gestaan.

Sia viert haar verjaardag samen met Axwell,Alejandro Sanz en Keith Richard (The Rolling Stones). Toen de zangeres werd geboren stond Pussycat met het nummer Mississippi op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
David Guetta ft. Sia - Titanium (2011, 22 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!