Coverafbeelding Sia - The girl you lost to cocaine
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   14 piekpositie
  •   176 punten
  •   2008

Artiestinformatie

Geboortedatum   18-12-1975
Land   Australië

In 2008 scoort Sia Furler met The Girl You Lost To Cocaine haar eerste hit in de Top 40. Naast hitsuccessen is de Australische ook een veelgevraagd schrijfster. Zo produceert ze nummers voor onder meer Beyoncé, Rihanna, Christina Aguilera en Ke$ha. Haar twee samenwerkingen met David Guetta (op Titanium en She Wolf) worden haar grootste successen in ons land.

Voor het eerst in vier jaar verschijnt er met Chandelier in 2014 weer een solosingle van Sia. Die single is de voorloper van haar album 1000 Forms Of Fear, dat in juni verschijnt. Ook werkt de zangeres samen met Eminem op Guts Over Fear en met David Guetta en Fetty Wap op Bang My Head, dat haar 8e Top 40-hit wordt.


Aan het eind van januari 2016 verschijnt haar zevende studioalbum, This Is Acting. Op dat album plaatst de zangeres nummers die ze voor anderen heeft geschreven, maar uiteindelijk niet werden uitgekozen. Het nummer Cheap Thrills, dat ze schreef voor Rihanna, komt in maart in een versie met Sean Paul in de Top 40. Dat nummer is dusdanig succesvol dat het binnen een half jaar tijd al tot de 40 grootste Top 40-hits ooit behoort.
Begin september levert Sia, in een samenwerking met Kendrick Lamar, The Greatest af. De track wordt door Radio 538 verkozen tot Alarmschijf en is een voorloper van haar achtste studioalbum, We Are Your Children. Voor de film Lion levert ze de track Never Give Up.

Met Stargate levert ze in 2017 de track Waterfall af. Het Noorse productieduo liet de track aan Sia horen en die wilde het wel opnemen, maar alleen als ook P!nk zou meewerken. De track bleef steken in de Tipparade. Een andere track, Dusk Till Dawn, schreef ze voor Zayn Malik. Die wilde op zijn beurt het nummer best uitbrengen, maar alleen als Sia zou meezingen. Dat gebeurde en begin september roept Radio 538 die track uit tot Alarmschijf. Aan het eind van het jaar brengt Sia haar achtste studioalbum uit, Everyday Is Christmas. Van het kerstalbum is Santa's Coming For Us de meest succesvolle single. In 2018 scoort ze opnieuw een nummer 2-hit met David Guetta, Flames. Nadat ze een aantal nummers uitbrengt met Labrinth en Diplo (als LSD) weet begin 2019 ook haar solomateriaal weer op te vallen met I'm Still Here.

Op 20 mei verschijnt Together als nieuwe single. Het nummer is afkomstig uit de film Music. Vier maanden later is er een volgende samenwerking met David Guetta: Let's Love. Met de Franse dj- en producer scoorde ze eerder al vier Top 40-hits.

Met Floating Through Space brengt Sia een tweede single uit van de film Music. Ditmaal is het weer een samenwerking met David Guetta. Sia verleent haar samenwerking aan Major Lazer en Labrinth. Samen brengen ze eind maart 2021 de track Titans uit. In oktober is ze te horen op de track Dynamite van Sean Paul.

Songtekst

I’ve stuck around, through thick and through thin
You cannot deny, I’ve always been in
But I’ve watched you stand, still as a snowman
But I don’t see you change, you’re always at meltdown

Yeah I’ve been your crutch, your smell sight and touch
Yeah I took you home when you’ve drunk too much
But I can’t survive, with you by my side
See I’ll never get laid, while I’m running your life

No I just don’t wanna, so I’m walking away
There is nothing that you can do I will not stay
No I don’t need drama, so I’m walking away
Yeah I am a girl with a lot on her plate

So just cut me loose, learn to tie your shoes
There’s somebody here, I’d like to introduce
So look in the mirror, look for the glass
‘Cause you’re not my problem, you are my last

No I just don’t wanna, so I’m walking away
There is nothing that you can do I will not stay
No I don’t need drama, so I’m walking away
Yeah I am a girl with a lot on her plate

No I just don't wanna, so I'm walking away
There is nothing that you can do I will not stay
No I don't need drama, so I'm walking away
Yeah I am a girl with a lot on her plate

No I just don’t wanna, so I’m walking away
There is nothing that you can do I will not stay
No I'm not your mama , so I’m walking away
I’m just a girl that you lost to cocaine

Songinformatie

ArtiestSia
Titel Stonebridge Radio Edit
Lengte 07:06
Componist(en) S. Furler, P. Marten, R. Allum
Producer(s) Jimmy Hogarth
Mixage Jeremy Wheatley
Platenlabel Doorn Records
Catalogusnr DOORNCDS003
Releasedatum 27-01-2008
Album Some People Have Real Problems


Positieverloop