Artiestafbeelding Labrinth

Labrinth

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 21-03-1989 (34 jaar)

Officiële websitehttp://www.labrinthofficial.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  17 weken in Top 40
  •  295 punten
  •  #2412 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Tim McKenzie maakte al op jonge leeftijd met zijn acht broers en zusjes deel uit van de groep Mac 9. Toch besloot hij daarna als producer aan de slag te gaan als hij in 2009 voor Master Shortie het nummer Dead End produceert.

In 2010 werkt hij mee aan Pass Out, de debuutsingle van Tinie Tempah die in het Verenigd Koninkrijk op nummer 1 weet binnen te komen. Later werd het nummer onderscheiden met een BRIT Award als beste Britse single. Zijn kwaliteiten blijven niet onopgemerkt en Simon Cowell neemt Labrinth onder zijn hoede. In het najaar van 2010 verschijnt zijn eigen debuutsingle Let The Sun Shine, dat een top 3-hit wordt in de Britse hitlijst. Ruim een jaar later verschijnt zijn debuutalbum Electronic Earth. Van dat album is ook Beneath Your Beautiful (met Emeli Sandé) afkomstig, dat in ons land in 2012 zijn Top 40-debuut wordt.
 
Take Me To The Truth is het tweede album van Labrinth, waar al sinds 2013 melding van wordt gemaakt. Aan het album werkte Labrinth samen met onder andere Ed Sheeran.
 
In het voorjaar van 2016 maakt hij met Kygo het nummer Fragile.

Onder de naam LSD brengt Labrinth samen met de Australische zangeres Sia en de Amerikaanse dj Diplo ook muziek uit.

In november 2019 verscheen zijn tweede studioalbum uit, genaamd Imagination & The Misfit Kid. Eind maart 2021 slaat Labrinth de handen ineen met Major Lazer en Sia en brengen ze de track Titans uit. 

In het tweede seizoen van de HBO-serie Euphoria is het nummer Never Felt So Alone van Labrinth en Billie Eilish te horen. Er ontstonden meer dan honderdduizend creaties van de track op TikTok. In april 2023 brengt hij het nummer officieel als single uit. Eind april 2023 verschijnt zijn vierde album genaamd Ends & Begins.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook