Jarig: 21 Savage

- Jarig

 21 Savage
21 Savage 2018

Feest voor 21 Savage! De Amerikaanse rapper, die we kennen van de Top 40-hit Rockstar, viert vandaag zijn 26e verjaardag.

De artiest heet in het echte leven Shayaa Bin Abraham-Joseph. Een hele mond vol, dus zeg maar gewoon 21 Savage. In 2013 begint hij met rappen, na de dood van een goede vriend. Vier jaar later scoorde hij zijn enige Top 40-hit tot nu toe: Rockstar.

Check hieronder de highlights uit 21 Savage's leven. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van 21 Savage.

Eerste single 21 Savage
In 2014 bracht 21 Savage zijn eerste single uit: Picky. In de jaren daarop volgden meer mixtapes en EP's, zoals Slaughter King en Guwop.

View this post on Instagram

Soundcloud.com/21savage

A post shared by Saint Laurent Don (@21savage) on

Debuutalbum Issa
Begin 2017 sleepte 21 Savage een platencontract binnen. Zijn debuutalbum Issa liet niet lang op zich wachten. Met Bank Account, de eerste single van het album, had hij gelijk een hit te pakken. Zowel Nicki Minaj als Joyner Lucas werkten mee aan de track.

Doorbraak met Rockstar
In september 2017 brak 21 Savage door met Rockstar. Het nummer, dat hij samen Post Malone maakte, schoot wereldwijd de hitlijsten binnen. In Nederland bereikte Rockstar de vierde plek in de Top 40.

Eigen standbeeld 21 Savage
Mooie mijlpaal voor 21 Savage: eind 2017 was hij samen met SZA en Metro Boomin in Brooklyn Museum te zien. Niet met een foto of schilderij, maar als levensecht standbeeld.

21 Savage rijkdom
21 Savage schuift zijn fame niet onder stoelen of banken. Auto’s, sieraden, stapels bankbiljetten: werp één blik op zijn Instagrampagina en de rijkdom vliegt je om de oren. 

Kinderen 21 Savage
Naast rappen en geld uitgeven heeft 21 Savage nog een grote liefde: zijn kinderen. Hij werd jong vader en heeft op zijn 26e al drie mini me’s rondlopen.

21 Savage viert zijn verjaardag samen met Jamie N Commons, Zachary Hanson (Hanson) en Shaggy. Toen de rapper werd geboren stond Inner Circle met het nummer Sweat op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Top 40-hit:
Post Malone ft. 21 Savage – Rockstar (2017, 22 weken)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!