Nieuws
Tipparade

Duncan Laurence scoort hoge ogen met I Do

Duncan Laurence scoort hoge ogen met I Do
Duncan Laurence  Cian Ducrot  Jorja Smith  La Fuente  Burna Boy  Racoon  Tiësto  Bia  21 Savage  Douwe Bob  Jacqueline Govaert  Kenya Grace  Taylor Swift  Mell & Vintage Future  The Rolling Stones  Suzan & Freek  Claude  Purple Disco Machine  Duke Dumont  Nothing But Thieves  Olivia Rodrigo 

Na 3 weken hebben we een nieuwe nummer 1 in de Tipparade. Het is Cian Ducrot die met Heaven eindelijk naar nummer 1 weet te stijgen. De track is met 15 weken ook gelijk de langst genoteerde van de lijst.

Achter Cian Ducrot komt Davina Michelle met Dating The Devil de top 3 binnen op nummer 2. Jorja Smith blijft stationair op nummer 3 met Little Things x Gypsy Woman (I Beats Mashup). Achterin de top 10 vinden gaan 2 tracks erg hard. Allereerst is dat La Fuente, die met Lights Out (Official Song Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix) 15 plekken stijgt naar nummer 9 en daarmee de snelste stijger van de week te pakken heeft. Naast La Fuente gaat ook Burna Boy lekker: City Lights stijgt van 18 naar 10. Buiten de top 10 lijken Racoon (Nickel For Goodbye, van 26 naar 12) en Tiësto, Bia en 21 Savage (Both, van 25 naar 13) zich ook op te kunnen maken voor een nieuwe hit.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

15 (--) I DO – Duncan Laurence
Afgelopen zaterdag begon het nieuwe seizoen van Beste Zangers op NPO1. Dit seizoen maken onder meer Duncan Laurence, Douwe Bob, Mell (van Mell & Vintage Future) en Meau hun opwachting. De eerste aflevering stond in het teken van de muziek van Douwe Bob, die momenteel een hit scoort met This World Is Our Home. Duncan Laurence koos voor het prachtige I Do, dat Douwe in 2018 uitbracht met Jacqueline Govaert, maar gek genoeg nooit de Top 40 haalde. Iedereen was sprakeloos door de versie van Duncan en dat kan hem zomaar eens een nieuwe hit opleveren.

18 (--) STRANGERS – Kenya Grace
Maak kennis met Kenya Grace. Deze uit Londen afkomstige singer-songwriter bracht in 2022 haar eerste single Venus uit en nu is het tijd voor Strangers: haar eerste release bij Major Recordings (Warner Records). Met ruim 1,5 miljoen maandelijkse luisteraars en inmiddels meer dan 7 miljoen streams voor Strangers, lijkt haar definitieve doorbraak aanstaande. Strangers is een atypische track die gekenmerkt wordt door Kenya haar zachte stem en een drum-‘n-bass loop op de achtergrond.

25 (--) CRUEL SUMMER – Taylor Swift
Vorige maand verliet Taylor Swift de Top 40 met haar single Karma (met Ice Spice). Als je denkt dat haar nieuwe single ook weer afkomstig is van haar laatste succesalbum Midnights, dan kom je bedrogen uit. Voor de opvolger van Karma is gekozen voor Cruel Summer, een track van haar album Lover uit 2019. De track staat opnieuw in de belangstelling nadat bekend is geworden dat deze op de setlist is te vinden van The Eras Tour, die nog doorloopt tot eind 2024.

26 (--) HIGHER LOVE – Mell & Vintage Future
Future Gypsy Woman (She Is Homeless), dat was tot dusver de enige single van Mell & Vintage Future die de Tipparade wist te bereiken. Nu komt daar Higher Love bij, een track die een bijzondere lading heeft. Op het nummer is toetsenist Nico Brandsen, die afgelopen zomer te horen kreeg ongeneeslijk ziek te zijn, namelijk voor het laatst te horen. Mell is te zien in het huidige seizoen van Beste Zangers.

27 (--) ANGRY– The Rolling Stones
Over legendarische bands gesproken: The Rolling Stones zijn terug met nieuwe muziek! Voor het eerst sinds 2005 brengen de Britten weer een nieuwe studio album, genaamd Hackney Diamonds. De release komt bijna 60 jaar nadat het debuutalbum The Rolling Stones het levenslicht zag. Het is het eerste album zonder Charlie Watts, die in 2021 overleed. De leadsingle van Hackney Diamonds is Angry. De band van Mick Jagger stond voor het laatst in de enige echte met Streets Of Love (#12) in 2005.

28 (--) VAS-Y (GA MAAR) – Suzan & Freek feat. Claude
Suzan & Freek zijn toe aan de tweede samenwerking van hun nog relatief jonge carrière. Na het succes van De Overkant (#2, met Snelle) in 2020 is er nu Vas-y (Ga Maar) met Claude. Claude heeft zich binnen een jaar op de kaart weten te zetten met hits als Ladada (Mon Derniet Mot) en Layla. De samenwerking met Suzan & Freek komt niet helemaal uit de lucht vallen: Claude mag namelijk het voorprogramma verzorgen van de concerten van het duo in november in de Ziggo Dome.

29 (--) SOMETHING ON MY MIND – Purple Disco Machine x Duke Dumont x Nothing But Thieves
De Duitse dj Tino Schmidt, ofwel Purple Disco Machine, gaat met zijn huidige single Substitution (met Kungs) richting de uitgang van de Top 40. De hoogste tijd voor nieuw materiaal. Something On My Mind is een samenwerking met Duke Dumont en Nothing But Thieves. Waar Nothing But Thieves momenteel een grote hit scoren met Overcome, moeten we voor de laatste hit van Duke Dumont wat verder terug in de tijd: Ocean Drive kwam in 2016 tot nummer 32 in de Lijst der Lijsten.

30 (--) GET HIM BACK! – Olivia Rodrigo
Waar Drivers License en Good 4 U in 2021 beide tot nummer 1 wisten te komen in de Top 40, blijft Vampire (met vooralsnog een veertiende plek als piek) wat achter. Olivia zal er waarschijnlijk niet wakker van liggen, want zowel in de Engelse als de Amerikaanse charts wist ze de koppositie wél te bereiken. Nadat Bad Idea Right onlangs in de Tipparade bleef hangen, is daar nu Get Him Back! Alle drie de track staan op het morgen te verschijnen album Guts.

(07/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi