WWC20: Unholy 2e week op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
WWC20: Unholy 2e week op 1

Afgelopen week sprongen Sam Smith en Kim Petras naar de eerste plek van de Worldwide Club 20.

Ook deze week staat de Disclosure-remix van Unholy stevig op de eerste plek van de lijst. LF System is met Hungry (…For Love) de belangrijkste bedreiging op nummer 2. Take Me High van KX5 zakte vorige week twee plaatsen naar nummer 4 maar weet zich deze week te herstellen voor een vierde week in de top 3.

Iets meer dan een jaar geleden stond Acraze op de eerste plek van de Worldwide Club 20 met Do It To It. Believe, de samenwerking met Goodboys, was afgelopen week een van de vijf binnenkomers. Met 7 plaatsen winst is dat nu, op nummer 5, de snelste stijger. In omgekeerde richting zien we dat Fisher en Meryll snel de uitgang van de Worldwide Club 20 gaan zien. Deze week zakt Yeah The Girls liefst 12 plaatsen naar nummer 20.

James Hype voert deze week een grote wisseltruc uit want na 5 weken is Crank verdwenen. De Brit, die aan het einde van deze maand zijn 33e verjaardag viert, keert meteen terug in de lijst met B2B. De track is opnieuw een samenwerking met Tita Lau. De twee kwamen begin dit jaar de Worldwide Club 20 binnen met Disconnected en die track wist het toen tot nummer 2 te schoppen. Tita Lau maakt overigens ook haar eigen tracks. Dit jaar wist ze op te vallen met What Is Real en Rock & Roll maar beide tracks wisten niet in de buurt van de lijst te komen.

Fred Again.. viel vorige week al na één week uit de lijst met Danielle (Smile On My Face). Fred Gibson, de dj en producer die inmiddels grossiert in tracks met namen, had zijn volgende naam met een ‘D’ al in de aanslag: Delilah (Pull Me Out Of This). Met die track is hij nu toe aan zijn vierde hit in de lijst. Deze zomer wist hij al twee weken op de eerste plaats te staan; toen met een track zonder voornaam. Turn On The Lights was een samenwerking met de Swedish House Mafia en Future.

Riva Starr is afkomstig uit Napels en werd geboren als Stefano Miele. De dj en producer heeft geen introductie meer nodig. Eind 2013 scoorde hij, in een samenwerking met Fatboy Slim en Beardyman, een enorme clubknaller met Eat Sleep Rave Repeat. Op zijn nieuwste track werkt hij samen met Todd Terry. Een belangrijke component op de track zijn de tonen van Get On The Dancefloor van Rob Base en DJ E-Z Rock. Maar die deun is daadwerkelijk op plaat gezet door Black Riot op A Day In The Life, eveneens in 1988. Dat er nog steeds leven in die melodie zit bewijzen Riva Starr en Todd Terry met This Is The Sound.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) UNHOLY - DISCLOSURE REMIX- Sam Smith & Kim Petras

10 (--) B2B- James Hype & Tita Lau

11 (--) DELILAH (PULL ME OUT OF THIS)- Fred Again..

13 (--) THIS IS THE SOUND- Riva Starr x Todd Terry

15 (--) ELEMENT- David Guetta & Morten