WWC20: Let’s Love naar 1

- Hitlijsten

 David Guetta Sia
WWC20: Let’s Love naar 1

David Guetta en Sia hebben de overmacht van Tiësto gebroken en pakken de leiding in de Worldwide Club 20.

Met de release van verschillende remixen wist Let’s Love vorige week de lijst binnen te komen op nummer 5. Deze week is de track van David Guetta en Sia de derde lijstaanvoerder die de Worldwide Club 20 kent.

Voor de vierde achtereenvolgende week zien we een binnenkomer op nummer 5. De afgelopen twee weken was dat al de hoogste nieuwe en dat is ook deze week zo. Paradise van Meduza en Dermot Kennedy voert op die positie een pak van vijf binnenkomers aan. Net een plekje lager, op nummer 6, is Thin Line van John Summit en Guz de snelste stijger.

De complete Worldwide Club 20 van deze week bekijk je hier.

5 (--) PARADISE- Meduza & Dermot Kennedy
Matt, Simon en Luke verrassen in 2019 met een enorme hit. Piece Of Your Heart is een samenwerking met het Britse drietal Goodboys en brengt de Italiaanse heren zelfs tot een nominatie voor beste dancetrack ij de Grammy Awards. Ook hun tweede track is een samenwerking met Goodboys, Lose Control. Het nieuwste wapenfeit van Meduza is een track met Dermot Kennedy. Zijn donkere stem ken je misschien nog van Power Over Me dat vorig jaar in de Top 40 tot nummer 11 wist te komen. Paradise schiet als een komeet omhoog en is op plek 5 de hoogste binnenkomer.

6 (18) THIN LINE- John Summit & Guz
Net iets meer dan een maand geleden stond John Summit voor het laatst in de Worldwide Club 20 met Deep End. Die track hoor je nog steeds in menig set passeren maar de Amerikaanse dj en producer, die in het dagelijks leven John Schuster heet, is inmiddels al weer bezig met zijn volgende floorfiller. De oorsprong van Thin Line ligt in People Hold On, de track die Coldcut in 1989 met Lisa Stansfield maakte als eerste single van het debuutalbum van het Britse collectief. Thin Line heeft overigens ook een Nederlands tintje want Guz is het alias van producer Freek Geuze. 

12 (--) NOPUS- Eric Prydz
Het grote publiek kent de Zweedse dj en producer Eric Prydz vooral van tracks als Pjanoo, Proper Education en Call On Me. De afgelopen vijf jaar was het relatief stil rond Prydz en nadat hij vorig jaar met een 13-tracks tellend album op de proppen kwam is het nu tijd voor een nieuwe single, de eerste sinds Generate dat in 2015 verscheen. De oplettende luisteraar die Prydz volgt heeft Nopus al kunnen horen in 2016 toen hij het liet horen in zijn EDC-set. Vorig jaar besloot hij de track af te stoffen en het opnieuw mee te nemen in zijn optredens. 

Hype
AROSE- Lyke 

Retro Tune
I’LL HOUSE YOU- Jungle Brothers 

Armin’s Anthem Alert
STAND BY YOU- DubVision & Pontifexx 

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.