Wereldhits: Dermot Kennedy bijna in Ierse top 5

- Hitlijsten

 Adele Dermot Kennedy
Wereldhits: Dermot Kennedy bijna in Ierse top 5

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België (Vlaanderen), Italië, Ierland en Zweden.

België (Vlaanderen): EASY ON ME – Adele
We beginnen onze reis langs de wereldwijde hitlijsten bij onze zuiderburen. Daar was een spannende strijd gaande tussen Easy On Me van Adele en Santé van Stromae. Uiteindelijk heeft de Britse zangeres het goud te pakken en moet de Belgische alleskunner het met het zilver doen. The Kid Laroi en Justin Bieber zakken door het geweld van de nieuwe binnenkomers van 1 naar 3 met Stay, terwijl Farruko met Pepas van 2 naar 4 glijdt. Elton John en Dua Lipa staan met de Pnau-remix van Cold Heart opnieuw op 5. Music Of The Spheres, het nieuwe album van Coldplay, is net uit en dat heeft ook zo zijn effect op de eerste single, Higher Power. De track wint deze week 13 plaatsen en schiet naar 36. Daarmee is het de snelste stijger in de Belgische Ultratop 50. De band blijft net Bazart en S10 voor, die 12 plaatsen winnen en met Onderweg op 17 landen.

Italië: QUANTO TI VORREI – Chiello & Shablo
Door naar Italië. Ook daar is het Adele gelukt om met Easy On Me op nummer 1 binnen te komen. Ze verstoot daarmee Kumite van Salmo dat in de derde week van 1 naar 2 zakt. De Italiaanse rapper Sfera Ebbasta komt met zijn nieuwste track Uhlala binnen op de derde plek. Het is alweer zijn 31e top 3-notering. Daaronder zitten, hou je vast, 18 nummer 1-hits. Door onder andere de overmacht van Adele laat een nieuwe nummer 1-notering nog op zich wachten. Op nummer 4 komen we Sfer Ebbasta nog een keer tegen, maar deze keer als gastartiest op Tu Mi Hai Capito van Madame. Het nummer blijft plakken. Het begint eentonig te worden, maar ook op de vijfde plek is de rapper te vinden. Deze keer met Mi Fai Impazzire, zijn track met Blanco. Die moet deze week twee plekken inleveren en komt op 5 terecht. Chiello gaat deze week samen met Shablo hard omhoog. De Italiaanse rapper, die eigenlijk Rocco Modello heet, schiet met Quanto To Vorrei van 29 naar 15.

Ierland: BETTER DAYS – Dermot Kennedy
Geen verrassing aan de top in Ierland, want ook daar mag Adele zich met Easy On Me de nummer 1 noemen. Daarmee verstoot ze Ed Sheeran, die met Shivers direct van 1 naar 3 duikelt en nu Cold Heart van Elton John en Dua Lipa voor zich moet dulden. Lil Nas X boekt wel winst: hij stijgt van 6 naar 4 met Thats What I Want. Daarmee verdoezelt hij het zware verlies van Industry Baby (met Jack Harlow), want dat nummer zakt van 3 naar 17 in de dertiende week in de lijst. CKay blijft met zijn TikTok-hit Love Nwantiti (Ah Ah Ah) op 5 staan. Ondertussen komt Dermot Kennedy met Better Days steeds dichter bij de top 5. De track, die ook in Nederland bij radiostations op de playlist staat, stapt van 7 naar 6. De fans van Westlife konden hun geluk niet op met een nieuwe single van de Ierse boyband. Starlight start in hun thuisland op 29, vlak achter Let Somebody Go van Coldplay en Selena Gomez. De albumtrack vliegt al binnen op 25.

Zweden: WENAK – Ant Wan
We vliegen door naar Stockholm. Zweden is het volgende land dat Adele op nummer 1 heeft staan. En net als in Ierland is Ed Sheeran de klos: zijn Shivers wordt verstoten. Waar Shivers daar meteen naar 3 zakt, heeft Ed in de Zweedse chart nog de tweede plaats in handen. Toch is ook de derde plaats in handen van de zanger, omdat Bad Habits van 2 naar 3 zakt. The Kid Laroi en Justin Bieber gaan met Stay geen kant op en blijven net zo 4 als vorige week, vlak boven de hoogste nieuwkomer van deze week. De Zweedse rapper Ant Wan, die in het dagelijks leven door het leven gaat als Antwan Afram, bracht onlangs zijn album Wow 2 uit en die is in zijn thuisland erg populair. Dat blijkt ook uit de Zweedse hitlijst: maar liefst 7 tracks van het album staan voor het eerst bij de bovenste 40 van de chart. Wenak valt binnen op 5 en lijkt het populairst, maar op 14 valt Heartbreaker binnen. In Wenak rapt Ant Wan over zijn eigen leven. Hij vertelt onder meer dat hij nooit kon praten over zijn gevoelens en dat hij ze daarom aan het papier toevertrouwt.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube