Top 40: In My Feelings van Drake naar 1

- Hitlijsten

 Dua Lipa DrakePreme Post Malone Daddy Yankee Kris Kross Amsterdam Conor Maynard SBMG Boef Lil Kleine Ronnie Flex George Ezra David Guetta Anne-Marie Selena Gomez Calvin Harris
Top 40: In My Feelings van Drake naar 1

Wekenlang hadden Calvin Harris en Dua Lipa met One Kiss het laatste woord in de Top 40. Maar deze week is hun heerschappij voorbij. De track kukelt van 1 naar 5 en maakt de weg vrij voor de nieuwe nummer 1: In My Feelings van Drake.

De Canadese rapper scoort daarmee na One Dance zijn tweede nummer 1 in de Top 40. Dat nummer stond in 2016 16 weken in de top 3 van de Lijst der Lijsten, waarvan 6 weken op de eerste plek. Na One Dance volgden er drie hits (Too Good, Fake Love en Passionfruit), die niet bij die charttopper in de buurt konden komen. God’s Plan kwam met een tweede plek in de buurt, terwijl Don’t Matter To Me werd overschaduwd door In My Feelings. De challenge bij het nummer en de ophef daarover, gaven het laatste zetje.

Na 11 jaar weer nummer 2-hit voor Tiësto
Ook de rest van de top 5 is door elkaar gehusseld. Voor het eerst sinds 2007 weet een nummer van Tiësto weer op nummer 2 terecht te komen. Destijds was die tweede plek voor In The Dark het eindstation, maar wie weet, kan Jackie Chan dat nog overtreffen. Post Malone, Dzeko en Preme beleven een primeur: zij staan voor het eerst op 2,.

Whenever naar 4
Dura van Daddy Yankee schuift weer van 4 naar 3 en ook Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard boeken winst: Whenever stijgt van 6 naar 4, waarmee het nummer dicht in de buurt komt bij de hoogst behaalde positie van de Nederlandse formatie. Sex kwam in 2016 tot de tweede plek. The Boy Next Door en Conor staan al hoger dan ze ooit in de Top 40 hebben gestaan.

Miljonair weer omhoog
Onder One Kiss maakt Miljonair van $hirak, SBMG, Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex een sprongetje van 9 naar 6. Het is sowieso de hoogst genoteerde track ooit met miljonair in de titel. Kijken we een trede hoger dan zien we dat Billionaire van Travie McCoy en Bruno Mars op nummer 1 kwam. Ach ja, baas boven baas.

Tweede top 10-hit voor George Ezra
Shotgun van George Ezra is vervolgens de laatste stijger die we in de top 10 vinden. De track wordt de laatste weken steeds meer aangevraagd op de Nederlandse radio en dat uit zich ook in de airplay- en streamingcijfers: die vertonen een stijgende lijn. Het levert George zijn tweede top 10-hit in Nederland op, na Budapest. Shotgun gaat 5 plaatsen omhoog en staat nu op 8.

Snelste stijger
De snelste stijger staat op naam van David Guetta en Anne-Marie. Don’t Leave Me Alone wint 6 plaatsen en komt op 26 terecht.

Snelste zakker
Met 8 plaatsen verlies wandelt Selena Gomez de andere richting op. Back 2 You’18 valt van 24 naar 32.

De complete Media Markt Top 40 check je hier!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!