Coverafbeelding Drake - Passionfruit
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   13 piekpositie
  •   208 punten
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-10-1986
Land   Canada

Aubrey Drake Graham was van origine acteur en werd bekend met zijn rol in de serie Degrassi: The Next Generation. Zijn zangambities stak hij niet onder stoelen of banken en er verschijnen ook enkele mixtapes en losse nummers op Myspace.

In 2009 gaat hij aan de slag bij de platenmaatschappij van Lil’ Wayne. Een jaar later verschijnt het debuutalbum van Drake, Thank Me Later. In november van dat jaar is What’s My Name, samen met Rihanna, zijn eerste Top 40 hit.

Het tweede album, Take Care, levert in Nederland geen hits op, waar dat in 2013 wel gebeurt met het album Nothing Was The Same. Hold On, We’re Going Home is datzelfde jaar de tweede hit voor Drake in de Top 40. In 2015 weet Drake in de Verenigde Staten een top 3-hit te scoren met Hotline Bling. Die track, die in de Top 40 op nummer 9 weet te komen, is afkomstig van zijn vierde studioalbum, Views From The 6.

In 2016 is Drake opnieuw te horen in een samenwerking met Rihanna op het nummer Work. Dat wordt halverwege februari zijn vierde Top 40-hit. In april komt hij ook met een eigen track, One Dance (met Wizkid en Kyla) waarmee hij zijn eerste nummer 1-hit scoort. Als Justin Timberlake met Can't Stop The Feeling de leiding overneemt staat One Dance 9 weken aaneengesloten op nummer 2. Daarmee evenaart Drake de prestatie van Jeroen Van Der Boom, die met Jij Bent Zo hetzelfde record in handen heeft. Op 29 april verschijnt het album Views met daarop Controlla en Too Good (een nieuwe samenwerking met Rihanna).
In het najaar van 2016 laat Drake weten dat er geen album of mixtape onderweg is maar dat hij met More Life een playlist zal lanceren. Daarin zit ook de track Fake Love.

In januari 2017 geeft Drake vier concerten in de Ziggo Dome waarmee hij zijn Boy Meets World-tournee aftrapt. Op 18 maart verschijnt More Life, een playlist die alleen via streamingdiensten te beluisteren is. In de eerste 24 uur zet de Canadese rapper een record neer met ruim 61 miljoen streams op Spotify. Passionfruit komt in april op nummer 13 in de Top 40. In juni is Drake te horen op To The Max van DJ Khaled.


Op 20 januari 2018 brengt Drake de ep Scary Hours uit met daarop onder meer de track God's Plan. Die staat 11 weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst en met zijn opvolger, Nice For What, weet hij zichzelf te vervangen aan kop van de Billboard-lijst. Drake is de eerste artiest ooit die dat weet te doen met tracks die nieuw binnen weten te komen op nummer 1.

Eind juni 2018 verschijnt het vijfde studioalbum van Drake, Scorpion. Het album weet in de eerste 24 uur alle streamingrecords te verbreken. Op Don't Matter To Me, één van de meest gestreamde nummers van het album, is ook Michael Jackson te horen. In My Feelings weet in de Verenigde Staten 116,2 miljoen streams in 7 dagen te genereren. Daarmee overtreft Drake het record van The Harlem Shake (van Baauer) dat in 2013 tot 103,1 miljoen wist te komen. In My Feelings, dat wordt vergezeld door een dansje dat wereldwijd viral gaat, wordt zijn tweede nummer 1-hit in de Top 40. In oktober verschijnt Mia, een samenwerking met Bad Bunny.

In juni 2019 brengt Drake The Best In The World Pack uit. De rapper doet dat ter ere van het kampioenschap van 'zijn' Toronto Raptors. Omertá en Money In The Grave zijn de twee tracks die hij tegelijkertijd in de wereld slingert. Ondertussen is Drake ook te horen op No Guidance, een samenwerking met Chris Brown waarna hij met Future de track Life Is Good maakt. Met Toosie Slide gaat de rapper in april weer viral op Tiktok vanwege een opnieuw pakkend dansje bij een track. In juli is hij tegelijkertijd te horen op drie tracks: Only You Freestyle (van Headie One), Greece (van DJ Khaled) en Popstar (eveneens van DJ Khaled).

Songtekst

Hold on, hold on, fuck that. Fuck that shit. Hold on, I got to start this motherfuckin' record over again. Wait a minute. Fuck that shit. Still on this motherfuckin' record. I'mma play this mothafucker for y'all. Ay, y'all get some more drinks goin' on, I'll sound a whole lot better.

Listen
Seeing you got ritualistic
Cleansin' my soul of addiction for now
Cause I'm fallin' apart, yeah

Tension
Between us just like picket fences
You got issues that I won't mention for now
Cause we're fallin' apart

Passionate from miles away
Passive with the things you say
Passin' up on my old ways
I can't blame you, no
No

Passionate from miles away
Passive with the things you say
Passin' up on my old ways
I can't blame you, no
No

Listen
Hard at buildin' trust from a distance
I think we should rule out commitment for now
Cause we're fallin' apart

Leavin'
You're just doing that to get even
Don't pick up the pieces, just leave it for now
They keep fallin' apart

Passionate from miles away
Passive with the things you say
Passin' up on my old ways
I can't blame you, no
No

Passionate from miles away
Passive with the things you say
Passin' up on my old ways
I can't blame you, no
No

Um, trying to think of the right thing to say

Songinformatie

ArtiestDrake
Titel Passionfruit
Lengte 4:58
Componist(en) Aubrey Graham; Nana Rogues
Platenlabel Young Money Entertainment
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 8
Album More Life: A Playlist by October Firm


Positieverloop