Coverafbeelding Tiësto featuring Christian Burns - In The Dark
  • Statistieken
  •   14 weken
  •   2 piekpositie
  •   369 punten
  •   2007

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-01-1969
Land   Nederland

Tijs Verwest scoort in 1999 als Gouryella, zijn samenwerking met Ferry Corsten, zijn eerste notering in de Top 40 met Walhalla. De single staat kortstondig in de lijst en bereikt de 35e plaats.

In de jaren daarvoor had de dj veel werk gedaan als dj op school- en studentenfeesten. Later begon Tiësto ook met het maken van eigen producties. In 1997 richt hij, samen met Arny Bink, zijn eigen platenlabel op, waaronder ook het succesvolle label Magik Muzik komt te vallen. In 2001 wordt Flight 643 zijn eerste notering onder eigen naam.Een jaar later wordt Tiësto uitgeroepen door DJMag als beste dj van de wereld. Ook in 2003 en 2004 mag hij deze titel dragen. In 2013 staat hij voor het eerst in 11 jaar buiten de top 3; op de vierde plaats. In 2014 levert hij nog een plaatsje in en staat hij op de vijfde plek.In 2003 scoort hij met Traffic zijn hoogste notering, een tweede plaats. In het voorjaar van 2004 wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en datzelfde jaar draait hij tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene.In 2007 komt In The Dark opnieuw tot de tweede plaats. Vier jaar later is C’Mon (Catch ‘Em By Surprise) de volgende top-10-notering.In 2014 verschijnt het album A Town Called Paradise waarmee Tiësto opnieuw succes oogst. Zo kom Red Lights in de Top 40 en wordt zijn samenwerking met Matthew Koma, Wasted, zijn vijfde Alarmschijf. Later weet Light Years Away (met de Amerikaan DBX) de Tipparade te bereiken.In het voorjaar van 2015 wordt Secrets, dat hij samen met KSHMR en Vassy maakt, zijn 15e Dance Smash. Daarna volgen The Only Way Is Up (met Martin Garrix, Chemicals (met Don Diablo en Thomas Troelsen) en Get Down (met Tony Junior).

Wombass, dat hij maakte met Oliver Heldens en in 2015 al succesvol was in de Beatport hitlijst, krijgt in 2016 vocalen van Natalie La Rose en wordt, als The Right Song, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.Nadat hij in 2014 voor de verjaardag van John Legend een remix maakte van All Of Me, die later ook werd uitgebracht, levert de Amerikaanse zanger in juni van 2016 een tegenprestatie door mee te zingen op Summer Nights. De track wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Dat gebeurt in 2017 ook met On My Way, dat hij met het Britse duo Bright Sparks maakt. Na Boom en Harder (met KSHMR), die in de Tipparade blijven steken, verschijnt Carry You Home (met Stargate en Aloe Blacc).

In 2018 maakt hij met de Canadese dj en producer Dzeko een nieuwe versie van Jackie Chan, de track van het album van Preme en Post Malone. Ritual, de track die in het voorjaar van 2019 verschijnt, is een samenwerking met Jonas Blue en Rita Ora die begin augustus in de top 5 staat. Ook verschijnen er samenwerkingen met Mabel (God Is A Dancer), Stevie Appleton (Blue) en Becky Hill (Nothing Really Matters) voordat er in het najaar van 2020, met The Business. weer een solotrack wordt uitgebracht. Dat wordt, na ruim 19 jaar hits, zijn eerste nummer 1-hit.

In augustus 2021 levert hij Don't Be Shy af, een samenwerking met Karol G.

Songtekst

When it seems
Like the world around you 's breaking
And it feels
Like there's no one else around you
And it's quiet
There's a silence in the darkness
And it sounds
Like the carnival is over


I'll be there and you will be here
and we'll meet each other in the dark
and you will see
and i will see you too
Cuz we'll be together in the dark

no, no
don't worry
your not the only one

As you walk
In the crowded empty spaces
And you stare
At the emptiness around you
You wanna go
To the city and the bright lights
Get away
From the sinners that surround you


Cuz I will be there
And you will be there
We'll find each other in the dark
And you will see
And I'll see you too
Cuz we'll be together in the dark


Cuz if it's coming for you
Then it's coming for me
Cuz I will be there
Cuz we need each other in the dark
And if it terrifies you
Then it terrifies me
Cuz I will be there
So we've got each other in the dark

no, no
dont worry
you're not the only one

Songinformatie

ArtiestTiësto,
Christian Burns
 A-kant
Titel In The Dark (Radio Edit)
Componist(en) Tiësto, Christian Burns, D.J. Waakop Reijers-Fraaij
Producer(s) Tiësto, D.J. Waakop Reijers-Fraaij
 B-kant
Titel In The Dark (Tiësto's Trance Mix)
Componist(en) Tiësto, Christian Burns, D.J. Waakop Reijers-Fraaij
Producer(s) Tiësto, D.J. Waakop Reijers-Fraaij
Mixage Tiësto
 
Platenlabel Magik Muzik
Catalogusnr 837-1
Album Elements Of Life


Positieverloop