Toosie Slide van Drake is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Demi Lovato Becky Hill Sam Smith Tiësto Drake
Drake

Toosie Slide van Drake wordt flink gestreamd en dat zorgt er nu ook voor dat hij de Top 40 binnenkomt. De Canadees is met zijn track zelfs de hoogste binnenkomer. De Alarmschijf van afgelopen week, Nothing Really Matters van Tiësto en Becky Hill, en I'm Ready van Sam Smith en Demi Lovato zijn de andere nieuwelingen in de lijst.

23. TOOSIE SLIDE - Drake

Heb jij de Toosie Slide al gedaan? Die gaat sinds een paar weken viral op TikTok. De naam van het dansje verwijst naar influencer Toosie, die het zelf bedacht en online zette. Op social media werd vervolgens gesuggereerd dat het leuk zou zijn als Drake wat zou doen met de Toosie Slide. Zo gezegd, zo gedaan en op die manier raakte de Canadese rapper betrokken bij de viral. In de bijbehorende videoclip zie je Drake met een masker en handschoenen en in quarantaine zitten. Ook hij neemt alle benodigde maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Rapper Lil Baby zal balen. Hij werd gevraagd een gast-rap op te nemen, maar stuurde die te laat naar Drake en is nu dus niet te horen op Toosie Slide.

35. NOTHING REALLY MATTERS – Tiësto & Becky Hill

Becky Hill ken je vooral als de zangeres op de hit Lose Control van Meduza. Samen met de Italiaanse producers stond de 26-jarige Britse zangeres tot anderhalve maand terug 22 weken in de Top 40 en kwam tot de elfde plek. Eerder haalde Becky, die in 2012 doorbrak toen ze de halve finale haalde bij The Voice UK, al twee keer de Tipparade. In 2016 lukte haar dat samen met Matoma en vorig jaar was ze te horen op de track Wish You Well van Sigala. Haar tweede Top 40-hit heeft Becky te danken aan Tiësto. Nothing Really Matters is de titel. Begin dit jaar toerde Becky als voorprogramma mee met de Britse tournee van The Script, net voordat het coronavirus uitbrak. Qmusic koos Nothing Really Matters als Alarmschijf.

39. I’M READY – Sam Smith with Demi Lovato

Eigenlijk had het nieuwe album van Sam Smith op 1 mei moeten uitkomen en zou het To Die For gaan heten, net als de track waarmee de Brit vorige week uit de Top 40 verdween. In tijden van Corona vindt Sam To Die For echter niet meer zo’n geschikte titel en dus is de release uitgesteld, zodat er nog wat dingen kunnen worden aangepast. Een nieuwe datum is nog niet bekend. In de tussentijd zal Sam wel meerdere nieuwe tracks uitbrengen. Die zullen vermoedelijk op het album staan, net als nog drie eerdere Top 40-hits: Promises (met Calvin Harris), Dancing With A Stranger (met Normani) en How Do You Sleep? Ook de nieuwe single I’m Ready vind je op het nieuwe album. Dat is een samenwerking met Demi Lovato.

Foto: Instagram