Tipparade: Mamacita hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 KM Martin Garrix Macklemore Alicia Keys Madonna Lil Dicky Frenna Jonna Fraser Luis Fonsi Nicky Jam Maluma
KM | SFB

Deze week telt de Tipparade acht binnenkomers met Mamacita, de track van KM, Frenna en Jonna Fraser, als hoogste nieuwe.

Twee John-en hebben de sprong naar de Top 40 niet kunnen maken en dat betekent dat zowel Preach als I Guess I Just Feel Like deze week verdwenen zijn uit de Tipparade. Dat maakt nu Di-rect met Devil Don’t Care de langstgenoteerde track met 9 weken in de lijst. Boy With Luv, de samenwerking tussen BTS en Halsey, is de snelste stijger in de lijst. Met 16 plekken winst staat de track nu op nummer 9.

Wil je de complete Tipparade zien dan klik je hier. De binnenkomers in de lijst zetten we voor je op een rij.

19 (--) MAMACITA- KM ft. Frenna & Jonna Fraser
Met Mamacita krijgen we een half SFB voorgeschoteld. De groep bestaat uit Jandro, Priceless, KM en Frenna. In 2014 verscheen met Reset The Levels de eerste EP van de Haagse groep. KM en Frenna trommelden Jonna Fraser op voor een eerbetoon aan de vrouw. “Alle mooie mensen die de track beluisteren”, zo liet KM weten over wie die ‘Mamacita’ is. Het is in ieder geval zijn tweede eigen single als opvolger van Young Patron.

22 (--) EARTH- Lil Dicky
Met Earth brengt Lil Dicky een nummer waarmee hij aandacht wil vragen over hoe de wereldbevolking bezig is met het uitputten van de leefomgeving, de aarde. Voor de bijbehorende video wist hij een enorm arsenaal aan digitale sterren te strikken. Zo zijn onder meer Justin Bieber, Ed Sheeran, Hailee Steinfeld, Charlie Puth, Sia en Shawn Mendes te zien als dieren waar Snoop Dogg een wietplant is en ook Kanye West een plek heeft gekregen.

25 (--) PIECE OF YOUR HEART- Meduza ft. Goodboys
Vorige week nog wist Piece Of Your Heart in het Verenigd Koninkrijk de meest gedownloade track op iTunes te worden. Afgelopen vrijdag klom het nummer in de Britse singlelijst naar de vierde plaats. Het Britse drietal maakte het nummer samen met een Italiaans trio, Meduza, en de hypnotiserende beats van het zestal lijken ook in Nederland een voet aan de grond te krijgen.

26 (--) MEDELLÍN- Madonna + Maluma
Met Medellín leverde Madonna voor het eerst in vier jaar tijd weer een nieuwe track af. Het nummer is de voorloper van een compleet album van Madonna, Madame X. Dat album, dat ze volledig in haar nieuwe thuisland Portugal maakte, staat op de rol voor een release op 14 juni. Met het album wil ze weer terugkeren naar haar beginperiode waarin ze zich niet druk hoefde te maken over waar haar muziek over ging: “Dat was de tijd in mijn leven waarin ik 19 was en ik de naam Madame X kreeg. Nu maak ik de cirkel dus rond”, aldus de inmiddels 60-jarige zangeres.

27 (--) CALMA – ALICIA REMIX- Pedro Capo x Alicia Keys x Farruko
In de Top 40 hebben we Alicia Keys al een tijdje moeten missen. Met Girl On Fire stond ze ruim zes jaar geleden voor het laatst in de lijst en sindsdien wisten haar nummers, maar ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Kendrick Lamar, geen hits meer te worden. Afgelopen week verscheen een nieuwe versie van Calma, de track van Pedro Capo en Farruko die in december van het vorige jaar en in de originele versie in de Global Top 40 verscheen en ondertussen al vier weken op de tweede plaats heeft gestaan.

28 (--) DATE LA VUELTA- Luis Fonsi & Sebastián Yatra & Nicky Jam
In 2017 maakte Luis Fonsi een werelds debuut in de Top 40 met Despacito. Het nummer stond uiteindelijk 15 weken op de eerste plaats van de lijst en werd zelfs de een na meest succesvolle Spaanstalige hit (achter Que Si Que No van Jody Bernal). Ook de opvolgers, Échame La Culpa (met Demi Lovato) en Baby (met Clean Bandit) kwamen in de Top 40. Voor zijn mogelijk volgende zomerhit werkte hij samen met Nicky Jam en die scoorde met El Perdón (2015) en X (2018) ook twee top 3-hits. Op Date La Vuelt is ook Sebastián Yatra te horen die op zijn beurt in 2017 al eens voorzichtig in de Tipparade stond met Summer Days, een track met Milow.

29 (--) YOU SAY- Lauren Daigle
Komende maand komt Lauren Daigle voor een concert in de Melkweg naar ons land. Ze schreef You Say op de dag nadat ze onderscheiden was voor haar vorige track, How Can It Be. Ze kon het maar moeilijk bevatten en realiseerde dat er altijd hoogte- en dieptepunten zijn. “Je vraagt je dan af waar je zelf staat en waar je geborgenheid is. “Het voelde heel tegenstrijdig. Waar gaat het heen; hoe kijk je naar het verleden en de toekomst? Dit nummer herinnert me aan mijn identiteit”, zo vertelde ze vorig jaar in een video rond het nummer.

30 (--) SUMMER DAYS- Martin Garrix feat. Macklemore & Patrick Stump of Fall Out Boy
Martin Garrix viert de zomerdag met een track die je niet direct verwacht van de Nederlander. De track lijkt over verschillende genres heen te liggen en dat was al zichtbaar toen bekend werd dat Macklemore en Patrick Stump (van Fall Out Boy) meewerken aan het nummer. Ondertussen staat No Sleep (met Bonn), de vorige track van Martin Garrix deze vrijdag nog steeds in de bovenste helft van de Top 40 die je natuurlijk vrijdag kunt zien en horen.