Artiestafbeelding Maluma

Maluma

Land Colombia

Geboortedatum 28-01-1994 (29 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  26 weken in Top 40
  •  390 punten
  •  #1916 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Als Farandulera een succes wordt in Colombia besluit Sony hem een contract aan te bieden waar Juan Luis Londoño Arias zijn eerste album mee gaat maken, Maia. Dat album verschijnt in de zomer van 2012. Van dat album komen de singles Obsesión, Miss Independent en Parasla Bien dat in Colombia stuk voor stuk dikke hits worden. Maluma groeit uit tot een ster.


In 2015 levert hij met Pretty Boy, Dirty Boy zijn tweede album af en maakt hij een wereldtournee bekend door Amerika, waar hij in 2016 mee bezig is. Ook geeft hij dan zeven concerten in Spanje. Maluma is ondertussen al bezig met de voorbereidingen van zijn derde album. Eind 2016 zijn er drie samenwerkingen van hem uit: met Fifth Harmony (Sin Contrato), met Shakira (Chantaje) en met Ricky Martin (Vente Pa’ Ca). In de vroege zomer van 2017 is Felices Los 4 in de Spaanstalige landen al een hit en met de hogere temperaturen weet de track ook in onze regio de interesse te wekken. 
 
In oktober van 2018 werkt Maluma, samen met Swae Lee en Lil Pump, mee aan Arms Around You, de postume track van XXXTentacion. Ook is hij te horen op Medellín, een track op het Madame X-album van Madonna. Eind augustus 2020 verschijnt er met Papi Juancho een nieuw album van Maluma. Van dat album groeit Hawái uit tot een van de populaire nummers. Dat nummer krijgt een tweede leven als The Weeknd hem helpt bij een remix. 

In 2022 maakt hij zijn filmdebuut in Marry Me. Voor deze film zingt hij samen met Jennifer Lopez de gelijknamige titelsong.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook