Artiestafbeelding Macklemore

Macklemore

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 19-06-1983 (39 jaar)

Officiële websitehttp://macklemore.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  46 weken in Top 40
  •  892 punten
  •  #789 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Ben Haggerty luisterde op de basisschool naar teksten die hij op zijn leeftijd nog helemaal niet mocht horen. Vanaf zijn 15e schrijft hij teksten en begint hij zijn eerste nummers te rappen. In 2000 brengt hij onder de naam Professor Macklemore zijn eerste ep uit en is hij te horen op het album Progress van Elevated Elements. In 2005 brengt hij met The Language Of My World zijn eerste album uit kort voordat hij Ryan Lewis leert kennen. De twee worden niet alleen goede vrienden maar gaan formeel in 2009 samen ook muziek maken. In 2011 brengen ze de single Can’t Hold Us uit maar het is twee jaar later Thrift Shop waarmee ze wereldwijd doorbreken. De track is afkomstig van het debuutalbum van het duo, The Heist. Thrift Shop weet de eerste plaats van de Top 40 te bereiken en een re-release van Can’t Hold Us schopt het later tot de vierde plaats in ons land. Daarna staan de twee nog twee keer in de Top 40 genoteerd.

In juni van 2017 maakt Macklemore bekend dat Ryan Lewis en Macklemore een pauze hebben ingelast. Dat moment gaat vergezeld van de release van de track Glorious, een samenwerking met Skylar Grey. Later in 2017 verschijnt Gemini, zijn tweede soloalbum. 
 
Begin 2018 is Macklemore te horen op These Days, de track van Rudimental. Een jaar later maakt hij met Martin Garrix de track Summer Days waarop ook Patrick Stump (Fall Out Boy) te horen is. 



Social media


Twitter

Facebook