Tipparade: Kygo vervangt zichzelf

- Hitlijsten

 Kygo OneRepublic Jonas Brothers Karol G Conkarah Shaggy Sia Lady Gaga Ariana Grande Daði Freyr
Tipparade: Kygo vervangt zichzelf

Waar Kygo vorige week nog met Like It Is in de lijst stond is nu Lose Somebody de hoogste nieuwe in de Tipparade.

Bovenin de lijst blijft het dringen geblazen. Verschillende nummers weten slechts één plek winst te pakken. Een derde van de Tipparade maakt de kleinst mogelijke stal in de Tipparade. Daarbij spant Surfaces de kroon; Sunday Best klimt in de tiende plek naar de bovenste positie van de lijst.

De snelste stijger in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit is Watermelon Sugar van Harry Styles. Vorige week kwam de One Direction-zanger de lijst binnen op nummer 26 en inmiddels is er ook een smakelijke clip bij het nummer verschenen. Watermelon Sugar klimt negen plaatsen naar nummer 17.

Nadat de samenwerking met Zara Larsson en Tyga (Like It Is) na 8 weken Tipparade is verdwenen komt de Noorse dj en producer nu, als hoogste nieuwe, binnen in de lijst met opnieuw een track met OneRepublic.

De complete Tipparade bekijk je hier.

16 (--) LOSE SOMEBODY- Kygo & OneRepublic
In 2017 schreef Ryan Tedder de teksten voor Stranger Things dat een jaar later de eerste samenwerking werd tussen OneRepublic en Kygo. Een denderend succes werd het niet want in geen enkel land wist de track de top 40 te bereiken. Een 48e plek in de Zwitserse hitlijst was de beste prestatie.  Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder als duidelijk is dat de samenwerking naar meer smaakte. Lose Somebody is de volgende single die Kygo op zijn album Golden Hour zal zetten.

25 (--) X- Jonas Brothers ft. Karol G
Terwijl What A Man Gotta Do na bijna vier maanden Top 40 nog lekker meedraait in de hitlijst is er via X inmiddels een zomerse opvolger verschenen. De broers komen nu met het een tweetalige track op de proppen waarin zowel het Engels als het Spaans te horen is. De Colombiaanse Karol G zorgt voor de vleug latin op deze track en de 29-jarige zangeres maakte afgelopen zomer haar Top 40-debuut via China, de track die ze met onder meer Anuel Aa maakte. Eerder dit jaar mislukte haar track met Nicki Minaj, Tusa.

27 (--) BANANA / BANANA – DJ FLE – MINISIREN REMIX- Conkarah feat. Shaggy
Shaggy mocht zich een aantal jaren de ‘koning van Jamaica’ noemen nadat hij verschillende hits aan elkaar wist te rijgen. Hij werd inmiddels overtroffen door Sean Paul. Vorig jaar maakte hij met Conkarah de track Banana. Dat nummer kwam in 1972 al in de lijst en later als Het Bananenlied in de top 3 via Andre van Duin. Een kleine tien jaar later vormde het de basis voor The Caribbean Disco Show waarmee Lobo in 1981 zelfs op nummer 1 wist te komen.  Nu zorgt TikTok voor de opleving van het liedje.

28 (--) THINK ABOUT THINGS- Daði Freyr
Drie jaar geleden lukte het Daði net niet om zich namens IJsland naar het Eurovisiesongfestival te laten sturen. Dat was dit jaar anders. Think About Things was zelfs de grote kanshebber op de eindzege. Was, want inmiddels weten we dat de daadwerkelijke wedstrijd niet heeft plaatsgevonden. Op 10 mei werd Daði uitgeroepen tot de virtuele winnaar nadat er in Europa online gestemd kon worden. Nederland eindigde daar met de bijdrage van Jeangu Macrooy op een dertiende plaats.

29 (--) TOGETHER- Sia
In september moet de film Movie verschijnen. Die film werd vijf jaar geleden al aangekondigd op het filmfestival van Wenen en het betekent het regiedebuut van Sia. In de film zijn ook Maddie Ziegler, Leslie Odom Jr. en Kate Hudson te zien. Together is de eerste track van de soundtrack die afgelopen woensdag is verschenen.

30 (--) RAIN ON ME- Lady Gaga & Ariana Grande
Nadat Justin Bieber twee weken geleden de track Stuck With U afleverde met Ariana Grande zien we deze week Ariana Grande in een volgende samenwerking. Rain On Me verschijnt als voorloper van het Chromatica-album van Lady Gaga. De 34-jarige Amerikaanse stond inmiddels 15 keer in de Top 40 waar de 8 jaar jongere Ariana Grande inmiddels al bezig is met haar 21e hit.