Tipparade: Het Eurovisiesongfestival dendert na

- Hitlijsten

 Davina Michelle Di-Rect Jack Harlow Alvaro Soler Topic Rolf Sanchez $hirak Cristian D Bilal Wahib Ronnie Flex Boef Alesso Zara Larsson Sam Ryder OneRepublic Cornelia Jakobs Chanel Jason Derulo Kodak Black
Tipparade: Het Eurovisiesongfestival dendert na

Ze heeft er even over gedaan, maar na 7 weken heeft Davina Michelle met No Angel de top van de Tipparade weten te bereiken. Verder verwelkomen we 6 nieuwe tracks in de lijst.

Er gebeurt deze week niet zoveel spannends bovenin de Tipparade. Di-rect stijgt van 4 naar 2 met Through The Looking Glass en Jack Harlow blijft op 3 staan met First Class. De enige nieuwe in de top 10 is Solo Para Ti van Alvaro Soler en Topic. Buiten de top 10 gebeurt er wat meer. Rolf Sanchez gaat van 17 naar 11 met Darte Un Beso en de hoogste nieuwe komt binnen op 16: Als Je Bij Me Blijft van $hirak, met Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef. De eer van de snelste stijger gaat deze week naar Alesso en Zara Larsson: Words schuift op van 27 naar 19. Onderin de lijst komen 3 tracks binnen van het Eurovisiesongfestival van vorige week, namelijk die van het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Spanje.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

16 (--) ALS JE BIJ ME BLIJFT – $hirak in collaboration with Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex & Boef
Met Around The World - La La La La La kwam het Duitse ATC (A Touch Of Class) in 2000 tot de vierde plek in de Nederlandse Top 40. In 2019 volgde er een remix van de Nederlandse dj en producer R3hab, die het tot de zesde plaats schopte. Twee jaar later ging Ava Max er nog mee aan de haal via My Head & My Heart (#20). En nu, in 2022, maakt ook hitproducer $hirak gebruik van de bekende sample uit het nummer, dat in eerste instantie overigens ook al een sample was. ATC gebruikte namelijk de track Pesenka van de Russische groep Ruki Wwerch. Volg je het nog? In ieder geval is Als Je Bij Me Blijft erg catchy, mede door het strakke refrein dat door Cristian D wordt gezongen. Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef maken het af.

26 (--) Space Man – Sam Ryder
Voor wie er last heeft van PED, ofwel ‘post Eurovision depression’, is er goed nieuws. Er komen deze week maar liefst 3 tracks van het Eurovisiesongfestival binnen in de Tipparade. De Engelse Sam Ryder is de eerste, die er sinds jaren weer eens een goede klassering uit wist te slepen voor zijn thuisland: Space Man eindigde, achter de winnaars uit Oekraïne, op de tweede plek. Sam maakt al sinds zijn negentiende muziek. Hij zat tot 2015 in een aantal bands en besloot toen solo verder te gaan. In 2020 kwam alles in een stroomversnelling toen hij covers van bekende nummers begon te plaatsen op TikTok. Vervolgens was hij binnen de kortste keren de meest gevolgde Britse artiest op het platform. Met Space Man gaat hij nu voor zijn eerste (internationale) hit.

27 (--) I AIN’T WORRIED – OneRepublic
Eerder deze maand werd Hold My Hand van Lady Gaga Alarmschijf en dat is één van de soundtracks voor de film Top Gun: Maverick, die binnenkort in de bioscopen te zien is. Ook OneRepublic mocht een nieuwe track voor de film maken en dat is I Ain’t Worried geworden. Een typisch OneRepublic-nummer, dat begint met een onbezorgd fluitje. Dat is geen toeval. Het is namelijk precies waar het nummer over gaat: de tijd gaat snel, maar je maakt je geen zorgen. Je maakt er gewoon het beste van.

28 (--) HOLD ME CLOSER – Cornelia Jakobs
Als er een land is op het Eurovisiesongfestival dat het eigenlijk altijd wel goed doet, dan is het Zweden wel. Het thuisland van voormalige winnaars als ABBA, Loreen en Måns Zelmerlöw leverde ook dit jaar weer een sterke kandidaat. Cornelia Jakobs is 30 jaar en won eerder dit jaar de grootse finale van Melodifestivalen, de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival. Ze deed zo’n 10 jaar geleden al tweemaal een poging, toen ze nog onderdeel was van de groep Love Generation, maar zonder succes. In Turijn kwam Cornelia uiteindelijk tot de vierde plek.

29 (--) SLOMO – Chanel
Evenals bij het Verenigd Koninkrijk, bleek 2022 ook (eindelijk) weer eens een goede editie van het Eurovisiesongfestival voor Spanje. Het warme land won voor het laatst in 1969 het festival (voor de tweede en laatste keer) en kende sinds 2015 magere jaren qua eindklassering. Chanel zorgde afgelopen zaterdag voor een kentering. De Cubaans-Spaanse zangeres, die al op jonge leeftijd begon met dansen en het later zelfs tot danseres bij Shakira schopte, wist met het opzwepende Slomo het brons binnen te halen voor Spanje.

30 (--) SLIDIN’ – Jason Derulo feat. Kodak Black
Wie de socials van Jason Derulo een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat er een nieuwe track aan zit te komen. Compleet met dansje, zou het zomaar kunnen zijn dat mister Derulo binnenkort weer een hit aan zijn collectie toe kan voegen. Op Slidin’ werkt hij samen met Kodak Black. Deze rapper zagen we in 2018 als Kodak 2 keer terug in de Tipparade, maar zowel Wake Up In The Sky (met Guwop en Mars) als Zeze (met Travis Scott en Offset) wisten de oversteek naar de enige echte niet te maken.