Artiestafbeelding Sam Ryder

Sam Ryder

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 25-06-1989 (33 jaar)

Officiële websitehttps://www.sam-ryder.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  4 weken in Top 40
  •  36 punten
  •  #5121 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

De Britse zanger en songwriter Sam Ryder Robinson richtte op zijn 19e de band The Morning After op. Ze brachten twee studioalbums uit. Nadat de band uit elkaar ging in 2010, toerde hij als gitarist voor de Canadese band Blessed By A Broken Heart. In 2012 werd hij hun nieuwe leadzanger. Hij verzorgde de zang bij het album Feel the Power. Een jaar later gingen ze uit elkaar en werd hij de frontman van de Amerikaanse rockband Close Your Eyes. Ze brachten het album Line in the Sand uit. Hij verliet de band in 2014.

Hij ging zich meer toeleggen op een carrière als soloartiest. In 2016 nam hij een album op met producer Bryan Wilson, maar het album werd niet uitgebracht. In 2020 verwierf hij grote bekendheid door muziekcovers te plaatsen op TikTok in 2020. Hij trok hiermee de aandacht van artiesten als Sia, Justin Bieber, Alicia Keys en Elton John. Al snel werd hij de meest gevolgde Britse artiest op TikTok. Niet veel later tekende hij een platencontract bij Parlophone. Zijn debuut ep genaamd The Sun’s Gonna Rise verscheen in 2021 en leverde hem wereldwijd meer dan 100 miljoen streams op.

In 2022 vertegenwoordigde hij het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival met het nummer Space Man en wist hiermee op de tweede plaats eindigen. Met zijn Europese tour staat hij op 26 oktober 2022 in de Melkweg in Amsterdam.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook