Artiestafbeelding Kodak Black

Kodak Black

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 11-06-1997 (25 jaar)

Officiële websitehttp://officialkodakblack.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #6494 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Al op de lagere school liet Dieuson Octave merken dat hij rapkwaliteiten had. Hij spitte woordenboeken door om zijn woordenschat te vergroten. Op zijn zesde neemt hij zijn bijnaam Black aan. Toch ging het in die periode niet al te best omdat hij met vrienden inbrak en voor onrust zorgde. Hij mocht de middelbare school niet afmaken vanwege zijn gedrag en kwam in de gevangenis voor autodiefstal. In 2009 voegt hij zich bij de groepen Brutal Youngnz en The Kolyons. Nadat hij zijn skills verder had weten te verbeteren brengt hij verschillende mixtapes uit: Project Baby (2013), Heart Of The Projects (2014) en Institution (2015).


Als Drake in 2015 een video plaatst waarop hij danst op de track Skrt gaat het snel en volgt een platendeal bij Atlantic Records. In 2017 scoort hij met de single Tunnel Vision zijn eerste top 10-hit in de Verenigde Staten. In maart volgt zijn debuutalbum Painting Pictures dat de top 3 van de Amerikaanse albumlijst weet te bereiken. In de zomer van 2017 wordt hij voorwaardelijk vrijgelaten na 97 dagen van één jaar gevangenisstraf. 
 
In januari van 2018 volgt een inval van de politie waarna hij, vanwege wapen- en drugsbezit en schending van de voorwaarden van zijn vervroegde invrijheidstelling, opnieuw naar de gevangenis moet. Op 18 augustus 2018 wordt hij opnieuw in vrijheid gesteld. Halverwege september levert hij met Gucci Mane en Bruno Mars het nummer Wake Up In The Sky af. Ook is hij te horen op Zeze, een samenwerking met Travis Scott en Offset. 

Zijn productiviteit is ongekend als hij drie jaar achter elkaar een album uitbrengt. In 2020 komt het album Bill Israel uit, in 2021 Haitian Boy Kodak en in 2022 Back For Everything. In het voorjaar van 2022 levert zijn samenwerking met Jason Derulo ook het nummer Slidin’ op.


Top 40-hits


Geen
Social media


Twitter

Facebook