Tipparade: Dominic Fike hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Dominic Fike Marco Borsato Frenna John Ewbank Snelle Liam Payne A Boogie Wit Da Hoodie Philly Moré
Dominic Fike

3 Nights waaiert langzaam uit over de wereld en deze week weet Dominic Fike ook de Nederlandse Tipparade te bereiken.

Deze week telt de lijst vier binnenkomers onder aanvoering van de 23-jarige zanger en rapper. Twee noteringen van vorige week hebben deze week het Top 40-label ‘hit’ gekregen waar twee andere tracks gesneuveld zijn. Bovenin de Tipparade is weinig beweging waar de bovenste zes plekken exact hetzelfde zijn ingevuld als vorige week. Daarbij is La La La (van Y2K en Bbno$) ook nog eens de langst genoteerde track. The Script boekt met The Last Time de meeste winst; de Ierse band klimt negen plaatsen omhoog naar nummer 19.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

26 (--) 3 NIGHTS- Dominic Fike
De eerste versie van 3 Nights schreef Dominic Fike in 2017 in een periode waarin hij huisarrest had nadat hij een politieagent had aangevallen. Een aantal nummers verscheen op SoundCloud en niet veel later werd hij belaagd door platenmaatschappijen die de Amerikaan dolgraag wilden contracteren. Columbia zou daarbij de strijd hebben gewonnen en hem mogelijk een contract van ruim 3 miljoen dollar hebben aangeboden. Afgelopen najaar verscheen zijn eerste EP, Don’t Forget About Me met daarop zes nummers. De eerste, 3 Nights, werd uitgebracht als zijn officiële debuut en stond inmiddels al in de hoogste regionen van de hitlijsten van Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

28 (--) ONLY YOU- Frenna ft. Philly Moré
Er zit een nieuw album aan te komen voor Frenna dat hij met producer Spanker aan het maken is. Voorlopers van dat album zijn Abloh en Ghetto Youth. Die laatste kwam pas twee weken geleden binnen in de Tipparade waar er afgelopen week met Only You nu al een volgende track is. Op die track is Philly Moré te horen, één van de artiesten die hij vorig jaar aan zijn artiestenbestand van 777 Records wist toe te voegen.

29 (--) STACK IT UP- Liam Payne feat. A Boogie Wit Da Hoodie
Voor zijn nieuwste single wist Liam Payne zijn landgenoot Ed Sheeran te strikken om mee te schrijven. Stack It Up is een samenwerking met A Boogie Wit Da Hoodie, de rapper die we ondertussen ook horen op een andere Tipparade-notering: Ooh Girl met Kris Kross Amsterdam. “Ik en Boogie hadden zoveel plezier het te maken. Het is een nummer waar ik echt trots op ben en ik kan niet wachten om je te laten zien wat er nog gaat komen.” De 26-jarige Brit maakte ruim twee jaar geleden zijn solodebuut in de Top 40 met Strip That Down (met Quavo) en werkte daarna samen op Top 40-hits met Rita Ora, J Balvin en Jonas Blue. Polaroid was eerder dit jaar zijn vierde en laatste hit.

30 (--) LIPPENSTIFT- Marco Borsato & Snelle & John Ewbank
Deze vrijdag verschijnt er met Lippenstift een opvolger voor Hoe Het Danst, de hit waarmee Marco Borsato in juni zijn 15e nummer 1-hit scoorde. Waar hij toen samenwerkte met nieuwkomer Davina Michelle heeft hij voor Lippenstift een volgende ‘nieuwkomer’ gevonden in Snelle. De 23-jarige rapper en zanger stond in februari van dit jaar voor het eerst in de Top 40 en met Reünie heeft hij inmiddels een enorme hit te pakken.