The Weeknd terug op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Dua Lipa Kensington Maan Dominic Fike Lewis Capaldi Snelle Duncan Laurence Racoon
The Weeknd

The Weeknd heeft zijn nummer 1-positie weer terug. Blinding Lights knalt Smoorverliefd van Snelle van de eerste plek van de Top 40.

En dat is best bijzonder, want het gebeurt niet vaak dat een track terug weet te klimmen naar nummer 1.  De laatste keer dat dit gebeurde, was op 23 september 2017. J Balvin en Willy William kwamen toen weer op 1 terecht met Mi Gente, nadat ze tussentijds een weekje van de troon waren gestoten door New Rules van Dua Lipa. Ook nu speelt Dua weer een rol van betekenis in de top 3: haar Don't Start Now gaat van 4 naar 3, terwijl Snelle nu op nummer 2 staat. In totaal staat Blinding Lights van The Weeknd nu twee weken op 1.

Eerste top 5-hit voor Lewis Capaldi
Before You Go van Lewis Capaldi stijgt van 6 naar 4 en daarmee scoort de Schot zijn eerste hit bij de vijf populairste tracks van ons land. Zijn vorige track, Someone You Loved, stond dan wel 42 weken in de Lijst der Lijsten, maar wist het niet verder te schoppen dan de zevende plek. 

Zakkers en plakker
Maan gaat deze week onderuit met Ze Huilt Maar Ze Lacht. Waar ze vorige week nog op 3 stond, moet ze het nu doen met een vijfde plek. Ook Memories van Maroon 5 zakt langzaam maar zeker weg. Na 20 weken verliest de track een plek en komt op 6 terecht. Voor Dominic Fike is er wenig aan de hand: 3 Nights blijft plakken op de zevende plek.

Racoon gaat keihard
Met Het Is Al Laat Toch scoort Racoon voor de vierde keer een top 10-hit. De Zeeuwse band debuteerde in 2005 met Love You More en scoorde daarna in 2011 via No Mercy een tweede Engelstalige top 10-hit. In 2012 volgde er met Oceaan een eerste Nederlandstalige top 10-hit en dat weet de band nu te vervolgen met opnieuw een Nederlandstalige track in de top 10. Het Is Al Laat Toch schiet van 15 naar 8.

Kensington en Duncan stijgen
Duncan Laurence scoorde vorige week al zijn tweede top 10-hit in de Top 40 en deze week gaat de zanger, met een Edison Pop op zak, verder met stijgen. Love Don't Hate It staat op 9 en blijft boven Uncharted van Kensington. De Utrechters hadden tot nu toe pas één top 10-hit op hun naam staan, wat natuurlijk veel te weinig is voor een band van hun formaat. Maar na dik zes jaar na War is het nu de beurt aan Uncharted om de top 10 te betreden. De track stijgt één plekje.

Onder de top 10
Alone (Pt. II) van Alan Walker en Ava Max sluipt al weken omhoog en ook deze week wint de track weer wat plaatsen, waardoor de track nu op 13 staat en een prima uitgangspositie heeft om volgende week de top 10 te betreden. Physical van Dua Lipa gaat het hardst. Hoewel Don't Start Now weer de top 3 in stijgt, gaat haar nieuwste single van 33 naar 19. 

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube