Suzan & Freek lopen hoogste nieuwe mis door Adele

- Hitlijsten

 Adele Suzan & Freek Jonas Brothers Tom Grennan
Suzan & Freek lopen hoogste nieuwe mis door Adele

Easy On Me van Adele verhindert dat Suzan & Freek de hoogste nieuwkomer zijn met Dromen In Kleur. De nieuwe track van het Nederlandse duo valt binnen op 31, terwijl Adele - uiteraard - op de eerste plek binnenkomt. Ook Who's In Your Head van Jonas Brothers en Don't Break The Heart van Tom Grennan laten hun gezicht voor het eerst zien.

1 (--) EASY ON ME – Adele
Met Easy On Me zet Adele een bijzondere Top 40-prestatie neer. Ze is namelijk de eerste zangeres die er twee keer in slaagt om vanuit het niets op 1 binnen te komen. Dat lukte de inmiddels 33-jarige Britse in 2015 met Hello en nu dus met Easy On Me. Ze evenaart twee zangers, Marco Borsato en Jan Smit, die dat ieder ook twee keer deden. Alleen The Beatles kwamen vaker op 1 binnen: vier keer. Easy On Me brak na de release vorige week diverse streamingrecords, dus de nummer 1-notering valt niet uit de lucht. Het is de voorloper op Adele’s nieuwe album 30, dat later dit jaar verschijnt. Die titel verwijst natuurlijk weer naar haar leeftijd ten tijde van de start van de opnames. Qmusic koos Easy On Me als Alarmschijf.

31 (--) DROMEN IN KLEUR – Suzan & Freek
Dromen In Kleur schreven Suzan & Freek niet samen met hun vaste songschrijvers en producers, maar met niemand minder dan John Ewbank. Het brein achter talloze Top 40-hits van onder anderen Gordon en Marco Borsato kwam het stel een keer tegen en complimenteerde hen met hun muziek. Zo ontstond het idee om eens samen te werken en daar is dus Dromen In Kleur uit gekomen. Dat gebeurde trouwens al twee jaar geleden, maar de titeltrack van het nieuwe album van Suzan & Freek bleef in eerste instantie even op de plank liggen, maar is dus nu alsnog uitgebracht. Het is de negende Top 40-notering voor het stel, dat oorspronkelijk uit de Achterhoek komt. Grootste hit is nog altijd Als Het Avond Is.

37 (--) WHO’S IN YOUR HEAD – Jonas Brothers
Momenteel toeren de Jonas Brothers met hun Remember This Tour door Noord-Amerika en tijdens één van die optredens, in Denver om precies te zijn, ging de nieuwste hit van de drie broers in première. Voor alle fans die niet bij die primeur konden zijn plaatsten Nick, Kevin en Joe Jonas een teaser op TikTok. Who’s In Your Head is de titel van de achtste Top 40-hit van het drietal. Opvallend is dat slechts één daarvan werd gescoord tijdens het eerste deel van de carrière van de Jonas Brothers en dus voordat de broers in 2013 besloten om uit elkaar te gaan en zich op andere muzikale projecten te richten. Dat was de hit S.O.S. in 2008. De volgende zeven hits, inclusief dus Who’s In Your Head, zijn allemaal van na de comeback.

40 (--) DON’T BREAK THE HEART – Tom Grennan
De één gaat naar de kroeg om bier te drinken, de ander om sterke verhalen te vertellen en weer een ander om op te treden voor een handvol mensen, in de hoop een carrière als artiest te lanceren. Precies dat deed Tom Grennan en hij had het geluk dat er toevallig iemand van een platenmaatschappij bij een van zijn optredens aanwezig was. Zo sleepte hij een deal in de wacht en werd de weg naar succes geopend. Don’t Break The Heart vind je op de ‘special edition’ van zijn album Evering Road, dat hij eerder dit jaar uitbracht en waar je de hit Little Bit Of Love ook op vindt. In de tussentijd zong de 26-jarige Brit natuurlijk ook nog op By Your Side van Calvin Harris, waardoor zijn Top 40-totaal nu op drie hitnoteringen komt.

Foto: YouTube