Nieuws
Hitlijsten

Miley Cyrus voor de vijfde week op 1 in de Top 40

Miley Cyrus voor de vijfde week op 1 in de Top 40
Miley Cyrus  Claude  Metro Boomin  The Weeknd  21 Savage  Zoë Tauran  Felix Jaehn  Ray Dalton  P!nk  Boef  Lil Kleine  Niall Horan 

Flowers van Miley Cyrus is voor de vijfde week op rij de nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Het nummer heeft er wel een nieuwe concurrent bij gekregen, doordat Maan en Goldband met Stiekem hun derde plek kwijt zijn.

Twee weken geleden wandelde Miley Cyrus de top 40 binnen van Amerikaanse zangeressen met de meeste weken op 1. In de afgelopen weken overtrof ze onder meer Alicia Keys, Tina Turner, Ke$ha en Leann Rimes; allemaal zangeressen uit de V.S. die het niet zo lang vol wisten te houden op de eerste plek van de Top 40. Door het succes van Flowers kan Miley Cyrus zich deze week voegen bij de 20 Amerikaanse zangeressen met de meeste weken op nummer 1. Die ranglijst wordt aangevoerd door Madonna, die de Nederlandse Top 40 in totaal 22 weken wist aan te voeren.

Claude pakt Top 40-record
Ladada (Mon Dernier Mot), deze week opnieuw op nummer 2, gaat de geschiedenisboeken in als de Franstalige hit met de meeste weken op nummer 1. De hit is weliswaar tweetalig maar heeft voldoende Franse regels om zich met andere Franstalige hits te mogen meten. Deze week staat de hit van Claude voor de 12e week in de top 3 en nooit eerder stond een Franstalig nummer zo lang op het erepodium van de Nederlandse Top 40.

Creepin' naar 3
Er ligt een nieuwe concurrent voor de nummer 1-positie van Miley op de loer. Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage klimt een plekje naar nummer 3. Dankzij Creepin’ is het de derde keer dat dezelfde melodie in de top 3 komt. Die van Creepin’ hoorde je ook op Ready Or Not van The Fugees en op I Don’t Wanna Know van Mario Winans. Eerder stonden ook The Bananaboat Song en Infinity in drie verschillende versies in de top 3.

Triple 5 voor Zoë Tauran
Deze week scoort Zoë Tauran een ‘triple 5'. n de vijfde week staat Zoë Tauran op nummer 5 en ook vorige week stond ze op 5. 5-5-5 dus. Het is de 114e keer dat we dat rijtje in de Top 40 zien en de 10e keer in de afgelopen 10 jaar. De vorige hit met een ‘triple 5’ was Miss You van Oliver Tree en Robin Schulz, in november van 2022. Het hoogste rijtje stamt uit 2012, toen Ai Se Eu Te Pego! – Nooossaa! van Michel Teló in de 27e week bleef zitten op nummer 27.

Call It Love naar 9
Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton glijdt deze week de top 10 in. Het is voor beide acts alweer een tijd geleden dat ze in de top 10 van de Nederlandse Top 40 stonden. De duitse dj en producer stond er op 10 oktober 2015 voor het laatst in met Ain't Nobody (Loves Me Better) (met Jasmine Thompson), dat eerder dat jaar de eerste plek wist te halen. Voor Ray Dalton is het net iets langer geleden: de Amerikaan stond op 12 september 2015 voor het laatst in de top 10, via Don't Worry (met Madcon).

P!nk overtreft The Beatles
Iedere week worden punten toegekend aan Top 40-hits oplopend van 1 punt voor de nummer 40 naar 40 punten voor de nummer 1. P!nk, deze week met twee hits in de lijst, heeft nu een hogere score dan The Beatles en daarmee klimt P!nk nu naar de negende plek in de ranglijst van de meest succesvolle Top 40- artiesten ooit. Die lijst wordt aangevoerd door David Guetta.

Boef en Lil Kleine gaan het hardst
Niall Horan heeft met Heaven de hoogste van drie nieuwe binnenkomers in handen. Heaven komt binnen op nummer 26 en verscheen als voorloper van het album The Show dat in juni moet verschijnen. Alles over de nieuwkomers lees je hier. Met zes plekken winst zijn Boef en Lil Kleine de snelste stijger. Herinnering kwam vorige week binnen op 18 en stijgt door naar 12. De laatste keer dat Lil Kleine zo hoog stond, was op 2 oktober 2021, toen Uhuh (met $hirak, Ronnie Flex en Yssi SB) op 12 bleef staan. Eerder haalde de track al de elfde plek. Voor Boef is het langer geleden: met Tout Est Bon (met Numidia) kwam hij in 2020 niet verder dan 14. Miljonair (met $hirak, SBMG, Lil Kleine en Ronnie Flex) kwam in 2018 tot de zesde plaats. Die hit 'raakte' de twaalfde plek overigens nooit. 

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube

(24/02/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind