Heaven van Niall Horan is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Niall Horan Lauren Spencer Smith Kris Kross Amsterdam Donnie Roxeanne Hazes
Heaven van Niall Horan is de hoogste nieuwe in de Top 40

Ex-Alarmschijf Heaven van Niall Horan is deze week de hoogste van drie nieuwkomers in de Nederlandse Top 40. Best Friend Breakup van Lauren Spencer Smith en Der Af (Oya Lélé) van Kris Kross Amsterdam, Donnie en Roxeanne Hazes zijn de andere binnenkomers.

26 (--) HEAVEN – Niall Horan
Tot nu toe is Harry Styles sinds de break-up van One Direction het meest succesvol als soloartiest. De enige van zijn oude maatjes uit de boyband die hem een beetje bij kan houden is Niall Horan. De 29-jarige Ier scoorde sinds One Direction in 2015 een (tijdelijke?) pauze aankondigde acht hits, al haalde hij nog nooit de top 10. Met Heaven waagt Niall een nieuwe poging. Zijn negende hitnotering is de voorloper op het album The Show, dat op 9 juni verschijnt. Een week later staat Niall op Pinkpop. Toeval of niet, Heaven heeft best veel weg van het nummer Grape Juice van Harry Styles. Internet staat inmiddels vol met mash-ups waarin de twee nummers naadloos in elkaar overlopen. Qmusic koos Heaven als Alarmschijf.

37 (--) BEST FRIEND BREAKUP – Lauren Spencer Smith
Lauren Spencer Smith was een van de grote sensaties van 2022. Haar single Fingers Crossed werd aan het begin van het vorige jaar door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf. Vervolgens bleef de track maar liefst twintig weken in de Top 40 staan en schopte het tot een tiende plaats. Ook in andere landen had de inmiddels 19-jarige singer/songwriter uit het Canadese Vancouver veel succes. Nadat Lauren, die in 2020 mee deed aan American Idol, viral ging op TikTok werd Fingers Crossed wereldwijd ruim een miljard keer gestreamd. Opvolger Flowers bleef in mei steken in de Tipparade, maar met Best Friend Breakup heeft Lauren een nieuwe hit te pakken. Ook deze single werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf.

39 (--) DER AF (OYA LÉLÉ) – Kris Kross Amsterdam, Donnie & Roxeanne Hazes
De ‘koningen van de remake’. Zo kun je Kris Kross Amsterdam wel omschrijven. Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman hebben al een flink aantal bekende hits omgebouwd tot een nieuwe track. Van Whenever Wherever van Shakira tot Toen Ik Je Zag van Hero en van Let’s Talk About Sex van Salt-N-Pepa tot André Hazes’ Uit M’n Bol. Het leverde Kris Kross Amsterdam al zestien Top 40-hits op. Hun nieuwste heet Der Af (Oya Lélé) en die maakte het trio voor het tv-programma Tulpen Uit Antwerpen. Daarin bewerken Nederlandse artiesten Vlaamse hits en omgekeerd. Kris Kross Amsterdam nam met Donnie en Roxeanne Hazes Oya Lélé van K3 uit 2003 onder handen. Het resultaat heet Der Af.

Foto: YouTube