Miley Cyrus voert voor de 8e week de Top 40 aan

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Lost Frequencies X Ambassadors Elley Duhé Metro Boomin The Weeknd 21 Savage Claude Ariana Grande Tiësto Maks
Miley Cyrus voert voor de 8e week de Top 40 aan

Flowers is ook deze week de populairste hit van ons land. De eerste single van het album Endless Summer Vacation staat nu voor de achtste week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Miley Cyrus is de elfde zangeres die de Top 40 helemaal solo voor 8 weken weet aan te voeren. Tones And I zette daar het record naar haar hand door in 2019 en 2020 met Dance Monkey 15 weken op 1 te staan. Miley scoort ondertussen een tweede gelijktijdige hit want ook River komt binnen in de lijst, op nummer 39. Het is voor de 30-jarige Amerikaanse de tweede keer dat ze twee gelijktijdige hits scoort. In 2020 stond ze met Midnight Sky en Prisoner tegelijk, voor een periode van tien weken, in de lijst.

Top 5 onveranderd
De complete top 5 is ongewijzigd. Na twee weken op nummer 4 en twee weken op nummer 3 staat Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage nu twee weken op nummer 2. Claude zet op nummer 3 een Nederlands record op zijn naam met Ladada (Mon Dernier Mot). Nooit eerder stond een Nederlandstalige hit 15 weken in de top 3.

Back To You vers in de top 10
In de top 10 schuiven een aantal tracks een klein beetje op. Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton gaat van 7 naar 6, I''ll Be Waiting van Cian Ducrot wint ook een plek en stijgt van 8 naar 7 en Slapeloosheid van Suzan & Freek wandelt van 10 naar 8. Lost Frequencies (Felix De Laet) was al de meest succesvolle act uit België. Felix socorde al ruim 4500 punten en dat zijn er bijna 2000 meer dan de nummer 2 in de lijst, Stromae. Ook is hij met een totaal van 58 weken de Belg met de meeste weken in de top 10. Toch heeft hij nog niet alle records in handen, want Back To You (met Elley Duhé en X Ambassadors) is zijn zesde top 10-hit. Er is nog een Belgische act die vaker in de top 10 stond: K3 scoorde namelijk 7 top 10-hits.

Die For You gaat het hardst
De snelste stijger in de lijst komt op naam van The Weeknd. Die For You, in de remixversie met Ariana Grande, klimt 9 plaatsen naar nummer 17. Daarmee blijven de twee onder anderen Davina Michelle voor, die met Heartbeat van 22 naar 19 klimt en Transmission in de Joris Voorn Remix van Eelke Kleijn stijgt ook net iets minder snel, van 29 naar 26.

Tiësto gaat U2 voorbij
Deze week komt Tiësto bij de 15 meest succesvolle artiesten ooit. De Nederlandse dj- en producer scoort met zowel 10:35, als Lay Low in de lijst en deze week heeft hij precies 1 punt meer weten te scoren dan U2. Daarmee valt de Ierse band uit de top 15 en wordt hun plek ingenomen door Tiësto. In de top 15 staan nog twee dj’s: recordhouder David Guetta (op 1) en Calvin Harris (op 11).

Maks in de voetsporen van Evers
Max Bolhuis treedt in de voetsporen van mannen als Edwin Evers, Rob Stenders, Jeroen van Inkel, Rob Out of Alfred Lagarde; radio-dj’s die een Top 40-hit scoren. De dj van SLAM! heeft met Dyscalculie op nummer 23 de hoogste van drie binnenkomers te pakken. Alles over de nieuwkomers lees je hier

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube