Dyscalculie van Maks is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Maks Calvin Harris Ellie Goulding Miley Cyrus
Dyscalculie van Maks is de hoogste binnenkomer in de Top 40

SLAM!-dj Max Bolhuis, oftewel Maks, blijft deze week met zijn track Dyscalculie River van Miley Cyrus en Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding voor en is de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40.

23 (--) DYSCALCULIE – Maks
Slecht kunnen rekenen. Dat noem je met een moeilijk woord Dyscalculie en dat is dus waar het Top 40-debuut van Maks over gaat. Achter die naam zit radio-dj Max Bolhuis van SLAM! Iedere zondagavond heeft hij de rubriek Rap Door Je Weekend, waarin hij aan de hand van drie woorden die een luisteraar aandraagt een korte rap maakt. Vorige maand knutselde Max met de woorden ‘zuigen’, ‘tattoo’ en ‘verhuizen’ een rap in elkaar met als refrein ‘1+1=3’. Zo ontstond de titel Dyscalculie. Max kreeg zoveel positieve reacties van luisteraars dat hij besloot het nummer officieel uit te brengen. Een paar dagen geleden was Dyscalculie zelfs het meest gestreamde nummer in Nederland, met een Top 40-hit als gevolg.

32 (--) MIRACLE – Calvin Harris & Ellie Goulding
Begin dit jaar kondigde Calvin Harris op sociale media al aan dat Ellie Goulding en hij bezig waren om hun trilogie te voltooien. Het duo werkte namelijk al twee keer eerder samen en dat leverde in beide gevallen een dikke Top 40-hit op. In het voorjaar van 2013 stond I Need Your Love zeven weken in de lijst en kwam tot de 29ste plek. Anderhalf jaar later deed Outside het nog veel beter. Met die hit stonden Calvin en Ellie op nummer 7 en hielden het negentien weken vol in de Top 40. De derde samenwerking tussen de 39-jarige dj/producer uit Schotland en de 36-jarige Engelse zangeres is Miracle. Je hoort duidelijk dat ze zich door diverse dance-hits uit de 90’s hebben laten inspireren. Qmusic koos Miracle als Alarmschijf.

39 (--) RIVER – Miley Cyrus
‘Soms hebben we gewoon een dansvloer-‘banger’ nodig!’ Dat zei Miley Cyrus over haar nieuwste hit River. Want terwijl voorganger Flowers nu voor de achtste week op nummer 1 staat in de Top 40, komt de volgende hit van de 30-jarige Amerikaanse zangeres de lijst ook al binnen. Dat er zo snel alweer een nieuwe single van Miley uit is heeft alles te maken met de release van het album Endless Summer Vacation. Vorige week vrijdag kwam dat uit en om het releasemoment nog wat krachtiger te maken besloot Miley’s platenmaatschappij om ook meteen een nieuwe single te kiezen, inclusief een videoclip. Dat is dus River geworden. Het is de tiende Top 40-notering voor de dochter van country-legende Billy Ray Cyrus.

Foto: YouTube