Artiestafbeelding X Ambassadors

X Ambassadors

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttps://www.xambassadors.com/

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  33 weken in Top 40
  •  542 punten
  •  #1392 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Sam Harris, Casey Harris, Noah Feldshuh en Adam Levin begonnen in 2009 hun groep Ambassadors. Opvallend is dat toetsenist Casey Harris al sinds zijn geboorte blind is. Na de release van een titelloze EP volgde met Litost hun debuutalbum. Daarvan kwam de titeltrack terecht op de soundtrack van de film The Host. Dan Reynolds van Imagine Dragons hoorde de band toevallig toen hij in het ziekenhuis lag en spoorde het label Interscope aan om de band onder contract te krijgen.
In 2013 verschijnt daar het mini-album Love Songs Drug Songs met daarop het nummer Stranger waaraan ook Dan Reynolds meeschreef. Hij nodigde de X Ambassadors, toen wel met een X, uit om met ze mee te gaan op tournee.

In de zomer van 2015 verschijnt het album VHS met daarop 20 tracks. Renegades is de track waarmee ze de wereld langzaam lijken te veroveren en ook in Nederland hun eerste hit pakken. In 2016 doen ze opnieuw van zich spreken als ze meewerken aan Sucker For Pain op de soundtrack van Suicide Squad. 

Aan het begin van 2021 lanceren zij het album The Beautiful Liar.  In oktober van dat jaar droppen ze samen met Kygo de track Undeniable. Op de valreep van 2022 levert hun samenwerking met Lost Frequencies en Elley Duhé het nummer Back To You op.

Social media


Twitter