I Don’t Care 9 weken meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Justin Bieber
Ed Sheeran

Voor het eerst sinds de start van de Airplay Top 40 heeft een nummer de lijst 9 weken weten aan te voeren via I Don’t Care.

Ed Sheeran en Justin Bieber overtreffen deze week het vorige record dat Daddy Yankee, iets meer dan een jaar geleden, op 8 weken wist te brengen. I Don’t Care moest tussentijds de eerste plek voor één week verlaten toen Shawn Mendes en Camila Cabello met Señorita de Airplay Top 40 een weekje wisten aan te voeren. Die hit staat deze week voor de vierde keer op nummer 2. Heaven van Avicii komt, in de twaalfde week, voor het eerst in de top 3. De vorige track van Avicii, SOS, stond begin mei ook een weekje in de top 3.

Deze week brengt Ed Sheeran een tweede nummer bij de vijf meest gedraaide hits op de Nederlandse radio nu Beautiful People naar de vijfde plek stijgt. Nooit eerder stond een act met twee hits in de top 5 van de Airplay Top 40.

Waar Davina Michelle deze week met Skyward, Better Now en Hoe Het Danst drie gelijktijdige hits heeft staat nu ook Martin Garrix deze week met drie hits bij de 40 meest gedraaide radiohits van het moment. Waar These Are The Times net buiten de top 20 valt stijgt No Sleep naar nummer 16 en is Home op nummer 14 de hoogste en enige nieuwe binnenkomer.

Het verloop van Someone You Loved (van Lewis Capaldi) is grillig. Vorige week zette de hit voor de derde keer een stijging in en deze week brengt dat de Britse zanger op nummer 15. Slechts drie eerdere weken stond het nummer hoger in de lijst met een piek op nummer 12, eind juni. Only Human (van de Jonas Brothers) is met 19 plaatsen winst op nummer 20 de snelste stijger. Zowel Snelle (Reünie) als Danny Vera (Roller Coaster) keren terug in de lijst. Danny Vera doet dat op nummer 30 en in de voorgaande tien weken stond zijn Roller Coaster slechts twee keer hoger (eind april op nummer 21 en 28).

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) I DON’T CARE- Ed Sheeran & Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van I Don’t Care

14 (--) HOME- Martin Garrix feat. Bonn
Bekijk hier de songtekst van Home

20 (39) ONLY HUMAN- Jonas Brothers
Bekijk hier de songtekst van Only Human

30 (RE) ROLLER COASTER- Danny Vera
Bekijk hier de songtekst van Roller Coaster