Head & Heart voert Top 40 voor derde week aan

- Hitlijsten

 Snelle Suzan & Freek 24kGoldn Iann Dior Ava Max Miley Cyrus Joel Corry MNEK Justin Bieber Chance The Rapper Sam Feldt Banners Tate McRae
Head & Heart voert Top 40 voor derde week aan

Head & Heart van Joel Corry en MNEK is voor de derde week op rij de nummer 1 van Nederland. De top 10 is aardig door elkaar geschud, maar de bovenste twee nummers zijn onveranderd.

Dat betekent dat Más Más Más van Rolf Sanchez nog altijd de belangrijkste belager voor Joel en MNEK is. Net als vorige week blijft Rolfs hit op de tweede plaats plakken. Het is eigenlijk het enige saaie aan de top 10 van deze week. Met drie hits die daar vorige week niet in stonden is de top 10 jonger geworden, 69 weken. De laatste keer dat de top 10 jonger was, was op 29 september 2018 met een totaal van 68 weken. Leuk weetje: de Top 40 het totaal aantal weken van alle hits in de lijst bedraagt 331 weken. De laatste keer dat de lijst zo ‘jong’ was, was op 20 oktober 2018 met een totaal van 330 weken.

De Overkant sluipt naar 3
De Overkant van Suzan & Freek en Snelle is de afgelopen weken steeds een stapje dichterbij de top 3 gekomen. Deze week is het dan zover: de track stijgt van 4 naar 3 en levert Snelle zijn vijfde top 3-hit op, terwijl Suzan & Freek voor de tweede keer bij de drie populairste tracks staan. Eerder lukt het hun nummer 1-hit Als Het Avond Is. Snelle staat door deze top 3-hit bij de vijf Nederlandse zangeres met de meeste weken in de top 3.

Mood sprint naar 4
Vlak onder De Overkant gaan ook 24kGoldn en Iann Dior omhoog. Mood steeg vorige week de top 10 in door van 12 naar 7 te gaan en deze week denderen de mannen de top 4 binnen. Hun track gaat van 7 naar 4 en betekent voor hun beiden hun eerste hit in de top 5. Daarmee doet 24kGoldn het voorlopig beter dan de track waarop hij samenwerkt met Clean Bandit en Mabel. Tick Tock stijgt van 29 naar 24, maar blijft vooralsnog ver achter bij Mood.

Miley weer omhoog
Ava Max is door de bovenstaande stijgers het zicht op een tweede nummer 1-hit kwijt. Kings And Queens kwakt van 3 naar 5. Ondertussen is Jerusalema van Master KG en Nomcebo stil komen te liggen. Het nummer is net zo zes als vorige week. Midnight Sky van Miley Cyrus wint wel weer een plekje en daarmee legt de zangeres beslag op de zevende plaats.

Dertiende top 10-hit voor Justin Bieber
Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper kwam vorige week op 16 binnen en schiet nu meteen 8 plaatsen door naar de achtste plek. Daarmee hebben de twee niet de snelste stijger van de week te pakken, want die komen we verderop in de Lijst der Lijsten nog tegen. Wel is het voor The Biebs zijn dertiende top 10-hit en daarmee is hij meteen de Canadese act met de meeste top 10-hits. Dat record moet hij nog wel met Nelly Furtado delen, want zij heeft er ook 13 gescoord. Als we kijken naar het aantal nummer 1-hits, dan moet Nelly het wel afleggen. Zij scoorde er één, Justin heeft er al zes.

Sam Feldt voor de derde keer in de top 10
Someone To You van Banners en Far Away From Home van Sam Feldt, Vize en Leony schurkten vorige week al tegen de top 10 aan en deze week worden ze toegelaten door de portier. De Scouser stijgt van 12 naar 9 en de Nederlandse dj en producer en zijn metgezellen gaan van 14 naar 10. Het is na Summer On You (met Wulf en Lucas & Steve) en Post Malone (met Rani) de derde top 10 voor Sammy Reinders, zoals Sam Feldt echt heet.

Canadezen flink succesvol
Wat verderop stijgen ook David Guetta en Sia door. Ex-Alarmschijf Let’s Love gaat van 23 naar 19. De Canadese Tate McRae heeft de grootste stijger in handen. Haar You Broke Me First stijgt 18 plekken omhoog naar nummer 21. Ook de hoogste binnenkomer is mede afkomstig van een Canadees. Nav is 30 jaar en is op het Internet Money-project de oudste in vergelijking met Don Toiliver (26) en Gunna (27). Nav is de 100e act uit Canada die we in de Top 40 zien. Lemonade is nieuw op 29. Er zijn daarnaast nog vier binnenkomers en die kun je hier checken.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube