Artiestafbeelding MNEK

MNEK

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 09-11-1994 (28 jaar)

Officiële websitehttps://www.mnekofficial.com/

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  76 weken in Top 40
  •  2.075 punten
  •  #262 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Uzo Emineke hielp mee aan de track Spoons van Rudimental dat een plek kreeg op hun eerste studioalbum Home. Sindsdien werkte MNEK samen met artiesten als Gorgon City, Duke Dumont en A*M*E. en Far East Movement.


In 2014 scoort hij in het Verenigd Koninkrijk bescheiden solo-hits met Every Little Word en Wrote A Song About You. De samenwerking met Gorgon City op Ready For Your Love komt op de vierde plek van de Britse singlelijst. 
 
In 2015 wordt The Rhythm zijn eerste solo-track die in het Verenigd Koninkrijk de  38e plaats weet te bereiken. Later dat jaar werkt hij samen met de Zweedse Zara Larsson en bereikt hij de eerste plaats in het thuisland van de zangeres. Ook in Noorwegen, Finland en Denemarken komt de track bij de vijf grootste hits.

In 2020 maakt hij met Joel Corry de track Head & Heart die halverwege september de eerste plek van de Top 40 weet te bereiken. Hij dropt samen met Jax Jones de single Where Did You Go begin februari 2022. De single Damn (You’ve Got Me Saying) is het resultaat van de samenwerking met Galantis en david Guetta in november 2022.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook