Lemonade hoogste van 5 binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Internet Money Gunna Don Toliver Nav Tiësto Sam Smith Di-Rect Tabitha
Lemonade hoogste van 5 binnenkomers in de Top 40

Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav is wereldwijd al een succes en dendert nu ook in ons land de Top 40 binnen. Het is de bovendien de hoogste nieuwe in de lijst van deze week, waarin veel vers bloed te vinden is.

29 (--) LEMONADE - Internet Money feat. Gunna, Don Toliver & Nav
Een YouTube-kanaal, een platenlabel en een producerscollectief. Internet Money is het allemaal, maar het is dus niet de naam van een vaste groep of een artiest. Vier jaar geleden werd het project gestart door de Amerikanen Taz Taylor en Nick Mira met het idee om jonge artiesten een kans en een platform te bieden om muziek uit te brengen. Een aantal van die tracks is op het album B4 The Storm gezet, dat eind augustus verscheen. Aan dat album werkten ook bekende namen als Wiz Khalifa en Swae Lee mee. Op Lemonade hoor je rappers Gunna, Don Toliver en Nav. Zij heten in het dagelijks leven respectievelijk Sergio Kitchens, Caleb Toliver en Navraj Goraya en staan alle drie voor het eerst in de Top 40.

36 (--) THE BUSINESS - Tiësto
Tiësto liet zijn nieuwste hit, The Business, een weekje geleden in première gaan op een bijzondere plek: het Red Rock Amphitheatre in het Amerikaanse Denver. Het was het eerste liveoptreden van de inmiddels 51-jarige Tijs Verwest in een half jaar tijd. Natuurlijk werden alle corona-maatregelen in acht genomen en dus was er maar een klein publiek aanwezig.  Alle andere fans konden de dj-set volgen via een livestream. De opbrengst van het optreden ging trouwens naar lokale ziekenhuizen in de staat Colorado. The Business is Tiësto’s vijfentwintigste Top 40-notering en werd door Qmusic gekozen als Alarmschijf. Tussendoor maakt Tiësto ook tracks onder een ander alias. Als VER:WEST brengt hij deep house uit.

38 (--) DIAMONDS - Sam Smith
Eigenlijk wilde Sam Smith afgelopen voorjaar al een album uitbrengen, maar vanwege de corona-crisis werd besloten dat op het laatste moment uit te stellen. Een half jaar later is het album er alsnog, maar Sam heeft flink wat aangepast ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Zo is de titel veranderd van To Die For in Love Goes en ook de tracklisting lijkt nauwelijks meer op wat Sam voor de coronapandemie had bedacht. Hitsingles als Dancing With A Stranger, How Do You Sleep? en To Die For zijn niet op het uiteindelijke album beland. Wel zijn ze als bonustracks aan het album toegevoegd, bij wijze van goedmakertje. Een track die wel echt op het album te vinden is, is Diamonds. Dat is Sams veertiende Top 40-notering.

39 (--) COLOR - DI-RECT
Voordat Soldier On in april van dit jaar de Top 40 binnen kwam was het maar liefst zes en een half jaar geleden dat DI-RECT voor het laatst een hit te pakken had. De schade is inmiddels dubbel en dwars ingehaald, want Soldier On schopte het tot de derde plek en is daardoor de grootste hit voor de Haagse band. Hoogste tijd dus voor een nieuwe single én een nieuw album. Wild Hearts is de titel daarvan en verschijnt op 9 oktober. Vanwege corona is een tournee uiteraard niet mogelijk. In plaats daarvan speelt DI-RECT het complete album een dag na de release live in de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Fans kunnen het concert volgen via een livestream. Op 22 en 23 oktober 2021 staan twee concerten gepland in Ahoy’ Rotterdam.

40 (--) HALLO MET MIJ - Tabitha
Tabitha is op dit moment elke week te zien in het dertiende seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers. Haar nieuwste hit Hallo Met Mij komt daar echter niet uit, maar is gewoon een eigen track van de 28-jarige zangeres uit Leiden, die voluit Tabitha Foen-A-Foe heet. Die titel is ook meteen de naam van haar nieuwe album, dat vorige week is verschenen. Het kwam uit op Tabitha’s eigen label Neof Music Group. Eerder dit jaar verliet ze namelijk het TopNotch-label. Op het album Hallo Met Mij staan weliswaar samenwerkingen met Glen Faria, Bløf-zanger Paskal Jakobsen en Willem de Bruin, die je kent van The Opposites, maar vooral veel solotracks. Dat geldt ook voor Hallo Met Mij, Tabitha’s vierde Top 40-notering.

Foto: YouTube