Artiestafbeelding Tate McRae

Tate McRae

Land Canada

Geboortedatum 01-07-2003 (19 jaar)

Officiële websitehttps://www.tatemcrae.com/

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  76 weken in Top 40
  •  1.473 punten
  •  #445 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Tate McRae valt in 2013 op als danstalent als ze in de jeugdcategorie wordt onderscheiden bij de Danve Awards in New York. Later is ze te zien in e video bij Rule The World van Walk Off The Earth waarna ze in 2016 mee op tournee gaat met Justin Bieber tijdens zijn Purpose-tournee. Een jaar later begint ze de YouTube-serie Create With Tate waarin ze haar eigen nummers schrijft en opvoert. Met het nummer One Day trekt ze de aandacht van platenlabel RCA waar ze in de zomer van 2019 een contract tekent. Aan het begin van 2020 verschijnt haar eerste ep All The Things I Never Said met daarop de single Tear Myself Apart dat door Billie Eilish en haar broer Finneas wordt geschreven. Vooruitlopend op een tweede ep brengt ze in april de single You Broke Me First uit.

 
Begin maart 2021 komt Tate met de track Slower. Deze is afkomstig van haar EP Too Young To Be Sad wat eind maart wordt gelanceerd. Samen met Regard en Troye Sivan dropt ze in april 2021 de track You. Twee maanden later slaat ze de handen ineen met Khalid en droppen ze samen de track Working. In november laat ze weer van zich horen met de track Feel Like Shit. 

Begin 2022 dropt ze het nummer She's All I Wanna Be. In de herfst van dat jaar komt ze met het nummer Uh Oh. In de herfst van 2022 werkt ze samen met Tiësto aan het nummer 10:35.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook