Global Top 40: Unholy terug op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
Global Top 40: Unholy terug op 1

Begin november waren Sam Smith en Kim Petras van de eerste plaats verdreven. Het tweetal herstelt dat deze week.

Unholy keert terug op de eerste plek van de Global Top 40 nadat Anti-Hero van Taylor Swift de afgelopen drie weken op nummer 1 stond. De hit van Sam Smith en Kim Petras is nu voor de vijfde week de grootste hit ter wereld. Achter het Brits-Duitse duo keert Manuel Turizo met La Bachata terug op nummer 3. Het is de vijfde week dat de hit van de Colombiaanse zanger in de top 3 staat. Rema weet met Calm Down opnieuw te stijgen en hij bereikt met zijn track voor het eerst de top 4.

De meest grillige hit in de Global Top 40 is ongetwijfeld Another Love van Tom Odell. Vorige week kletterde de track van 18 naar 39 en deze week veert het nummer eenvoudig weer terug door met 26 plaatsen winst op nummer 13 te komen. Nog niet eerder stond Another Love zo hoog in de lijst. Ook verwelkomen we deze week de kerstklassieker van Mariah Carey, All I Want For Christmas Is You. Net als vorig jaar start ze in de laatste week van november in de Global Top 40. Vorig jaar deed ze dat overigens op nummer 22 waar ze nu op nummer 26 van start gaat. De afgelopen vier jaar wist Mariah de eerste plek in de lijst te bereiken.

Rihanna heeft het zwaar in de lijst. Lift Me Up kwam optimistisch binnen op nummer 5 maar de track uit Black Panther: Wakanda Forever zakt sindsdien. Deze week komt Lift Me Up op nummer 35 terecht en dat maakt het, met 13 plaatsen verlies, de snelste zakker.

De overmacht van Drake en Taylor Swift is snel voorbij. Drake stond vorige week nog met vier tracks in de lijst maar daarvan is nu alleen nog Rich Flex (op nummer 7) overgebleven. Taylor Swift zakt met Anti-Hero naar numme 2 en staat met Midnight Rain (#23), Lavender Haze (#28) en Snow On The Beach (#34) nog wel totaal vier keer genoteerd maar alle tracks leveren deze week plaatsen in.

De hoogste van drie nieuwe binnenkomers is voor Just Wanna Rock van Lil Uzi Vert. De 27-jarige rapper komt met Just Wanna Rock binnen op nummer 21. Het is zijn zevende notering in de lijst. XO Tour Llif3 (#20 in 2017), Baby Pluto (#17 in 2020) en Bad And Boujee zijn de tracks waarmee hij in de bovenste helft van de lijst wist te komen.

Bekijk hier de volledige Global Top 40

1 ( 2) UNHOLY- Sam Smith & Kim Petras

21 (--) JUST WANNA ROCK- Lil Uzi Vert

22 (--) DREAMERS- Jung Kook

36 (--) DUKI: BZRP MUSIC SESSIONS, VOL. 50 – Bizarrap & Duki