Duurt Te Lang elfde Nederlandstalige nummer 1 met kerst

- Hitlijsten

 Gerard Cox Marco Borsato Hakkûhbar Linda  Roos & Jessica André Van Duin Gers Pardoel Gordon Doe Maar Davina Michelle
Duurt Te Lang elfde Nederlandstalige nummer 1 met kerst

Duurt Te Lang van Davina Michelle voert deze week opnieuw de Top 40 aan en daarmee is de track de elfde Nederlandstalige hit in de 54-jarige geschiedenis van de Top 40, die op nummer 1 staat met Kerstmis.

Het nummer van Davina schaart zich daarmee in een bijzonder rijtje hits. De eerste Nederlandstalige track die met kerst op nummer 1 wist te komen, was ’T Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer van Gerard Cox. Dat nummer voerde vanaf 15 december 1973 tot en met 12 januari 1974 vijf weken de lijst aan en werd van de eerste plek verstoten door Dirty Ol’ Man van Three Degrees.

9 jaar
Op de volgende Nederlandstalige nummer 1-hit met de feestdagen is het daarna lang wachten. Pas in 1982 weet Doe Maar met De Bom Gerard Cox op te volgen, door op 4 december van dat jaar naar nummer 1 te stijgen en daar vier weken te blijven hangen. In 1991 is het Gordon, die met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn de eerste plaats weet te veroveren met kerst. Opvallend: opnieuw zit er 9 jaar tussen de nummer 1-hits.

Vier keer in de 90's
Uiteindelijk gaat het in de jaren ’90 sneller met achtereenvolgens Pizzalied (Effe Wachte…) van André van Duin (1993), Ademnood van Linda, Roos en Jessica (1995), Gabbertje van Hakkuhbar (1996) en Binnen van Marco Borsato (1999).

Gers Pardoel voorganger Davina
Marco volgt zichzelf in 2003 op met Afscheid Nemen Bestaat Niet en in 2006 staat Jan Smit bovenaan met Cupido. Één Wereld van Jeroen van der Boom is een jaar later met de kerstdagen nummer 1 in de Top 40. De laatste Nederlandstalige nummer 1-hit met kerst is Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel, in 2012.

Marco Borsato is recordhouder
Met Binnen en Afscheid Nemen Bestaat Niet is Marco Borsato recordhouder qua meeste Nederlandstalige nummer 1-hits tijdens de feestdagen.

Wil je alle hits die met kerst op nummer 1 stonden op een rij? Check dan onze playlist op Spotify!

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!