Artiestafbeelding Three Degrees

The Three Degrees

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://thethreedegrees.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  74 weken in Top 40
  •  1.577 punten
  •  #392 aller tijden
  •  9 Top 40-hits

Biografie

The Three Degrees zijn rond 1963 in Philadelphia opgericht. Hoewel er altijd maar drie vrouwen tegelijkertijd in de groep hebben gezeten, hebben inmiddels vijftien vrouwen in dertien samenstellingen in de groep gezongen. Zangeres van het eerste uur Fayette Pinkney is - buiten een korte periode afwezigheid vanwege zwangerschap - de enige constante factor van het trio gebleven.


Het grote succes van het trio kwam in 1973. hun contract bij Roulette liep af en daarna tekenden ze bij Philadelphia International Records (PIR) onder Kenny Gamble en Leon Huff, waar ze hun grootste successen boekten. Het eerste nummer dat ze voor het label opnamen was met de studioband MFSB, getiteld TSOP (The Sound of Philadelphia) , het themalied voor het beroemde televisieprogramma Soul Train. 
 
Hun eerste album voor het Philadelphia International label was simpelweg getiteld: The Three Degrees Het album bevatte drie hits op: Dirty Ol 'Man (nummer 1 in de Top 40), Year Of Decision en When Will I See You Again.
Daarna scoorde het damestrio nog enkele bescheiden hits bij het platenlabel maar nam het succes geleidelijk af.
 
In 1978 tekende The Three Degrees bij het platenlabel Ariola Records in Europa en werkten ze samen met Giorgio Moroder , die na zijn werk met Donna Summer beroemd was geworden als discoproducent . Het leverde weer 2 grote hits op: Givin 'Up Givin' In en The Runner,
 
Ze stonden in1985 nog 1 keer in de Top 40 met The Heaven I Need, geproduceerd door Stock / Aitken / Waterman
 
De groep bestaat nog steeds, en treedt nog regelmatig op maar Fayette maakt inmiddels geen deel meer uit van het trio..
Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter