David Guetta met Sia

- Hitlijsten

 Sia David Guetta
David Guetta met Sia

Dat David Guetta en Sia een speciale band hebben blijkt uit het enorme aantal samenwerkingen dat de twee hebben afgeleverd.

Afgelopen vrijdag verscheen de volgende track van het tweetal met Let’s Love. De basis van de tracks die het duo afleveren ligt echter een heel stuk verder terug in de zomer van 2011 met Titanium. Dat werd destijds de twintigste Top 40-hit en de Franse dj had op dat moment al niet de geringste namen aan zich weten te binden met die van Rihanna, Snoop Dogg, Lucacris, Kelly Rowland en Akon.

Vier van de hits die David Guetta op dat moment al had weten te scoren waren met Chris Willis. In 2016 verscheen Would I Lie To You dat een vijfde had kunnen worden maar destijds bleef steken in de Tipparade.

Sia scoorde in 2008 haar Top 40-debuut met The Girl You Lost To Cocaine, de tweede single van haar album Some People Have Real Problems. Daarna volgden ook de hits Clap Your Hands en You’ve Changed maar het echte succes volgde negen jaar geleden met Titanium dat Sia voor het eerst in de top 3, op plek 2, wist te brengen. Sia had op dat moment eigenlijk al besloten niet meer op de voorgrond te treden maar juist actief te willen zijn als schrijver. Aan Titanium schreven naast Guetta en Sia ook Giorgio Tuinfort en Afrojack mee.

She Wolf (Falling To Pieces) werd, opnieuw in augustus maar nu een jaar na Titanium, de volgende samenwerking tussen de twee. De track kwam dan weliswaar niet zo hoog in de Top 40 (met een elfde plaats) maar bewees opnieuw wel over de bijzondere kwaliteit die de twee samen af weten te leveren. She Wolf (Falling To Pieces) stond 23 weken in de Top 40 en werd op dat moment de een na langst genoteerde hit die Guetta ooit had weten te scoren.

Na Bang My Head, de kleinste hit die ze samen scoorden, volgt in 2018 Flames. De track wordt de grootste hit van David Guetta met drie weken op nummer 2, 27 weken Top 40 en 801 verzamelde Top 40-punten. Daarmee staat de track op plek 82 in de ranglijst van grootste Top 40-hits ooit. Sia had op haar beurt in 2016 al een andere, nog net wat succesvollere, samenwerking in de top 50 aller tijden gezet met Sean Paul: Cheap Thrills.

David Guetta noemt de band met Sia zelf ook bijzonder: “Soms schrijft ze met mijn muziek mee en soms help ik haar weer met de productie van haar muziek. We hebben al heel vaak samen gewerkt”, zo vertelt hij in 2018 bij de Grammy Awards. “Alles dat ze doet vind ik geweldig. Het is zelfs wel een beetje moeilijk om iets niet goed te vinden. Eigenlijk ook wel grappig want toen we in de studio zaten rond Titanium was ze nog helemaal niet de grote ster die ze nu is. Toen had ze iets dat er nog niet uit was gekomen. We maakten wel vier nummers per dag; krankzinnig en alles klonk fantastisch.”

Guetta prijst Sia ook voor haar vocale kwaliteiten en erkent dat niet iedereen een nummer kan maken zoals zij kan. Dat is dan, wat de Fransman, nog geen garantie voor een hit want die zou door iedereen gezongen kunnen worden: “Iedereen moet in staat zijn het te zingen en zich er in kunnen vinden. Maar natuurlijk kan niet iedereen zingen op de manier waarop zij dat doet.”

De vier Top 40-hits van David Guetta en Sia hebben we natuurlijk voor je op een rij gezet.

1 FLAMES, 801 punten, #2 in 2018 

2 TITANIUM, 636 punten, #7 in 2011 

3 SHE WOLF (FALLING TO PIECES), 522 punten, #11 in 2012 

4 BANG MY HEAD (met Fetty Wap), 39 punten, #26 in 2016