Chef’Special knalt Tipparade in

- Hitlijsten

 Snelle Wulf Selena Gomez Kraantje Pappie Guus Meeuwis Alicia Keys Chef'Special Idaly Hef Kevin Nicky Jam Daddy Yankee Roddy Ricch
Chef'Special

Op 3 januari bracht Chef’Special met Trouble weer een nieuwe track uit en dat is deze week de hoogste van tien binnenkomers in de Tipparade.

Hoewel het nog geen voorjaar is hebben we in de Tipparade wel te maken met een grote schoonmaak. Twee noteringen van afgelopen week weten de oversteek te maken naar de Top 40 waar we ondertussen ook afscheid nemen van een achttal andere nummers. Dat maakt Flames (van R3hab, Zayn en Jungleboi) op nummer 2 de langst genoteerde track met 9 weken in  de lijst. Tones And I, die met haar Dance Monkey maandenlang de leiding weet te claimen in de Top 40, ziet haar opvolger nu serieuze stappen maken richting de Top 40. Haar Never Seen The Rain is met 14 plaatsen winst op nummer 12 de snelste stijger.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

13 (--) TROUBLE- Chef’Special
De nieuwste track van Chef’Special ontstond al afgelopen zomer tijdens een nachtelijke sessie in de studio. Voor Trouble maakten ze gebruik van de techniek door het qua toonhoogte te veranderen door de autotune het werk te laten doen. Dit jaar staan er weer verschillende festivals voor de groep op het programma met onder meer Paaspop, Central Park en Concert At Sea. Maar eerst doet Chef’Special een korte Nederlandse clubtour met shows in Utrecht, Tilburg en Groningen. Die concerten waren al binnen twee dagen compleet uitverkocht.

18 (--) HYENA’S- Idaly feat. Kevin & Hef
Idaly begon het muzikale jaar vroeg door op 2 januari het album Jungle te droppen. Op dat album staan 9 tracks die hij met onder meer 3robi en Shennumbanine maakte. Waar hij voor zijn vorige album Idaly nog samenwerkte met andere producers (waaronder Monsif, Spanker en Reverse) deed hij voor deze collectie het meeste van het werk zelf. Idaly stond precies een jaar geleden met Louboutin voor het eerst in de Top 40. Hyena’s maakte hij samen met Kevin en Hef.

20 (--) THE BOX- Roddy Ricch
Iets meer dan een maand geleden bracht Roddy Ricch zijn debuutalbum uit; Please Excuse Me For Being Antisocial. Voor dat album werkte hij samen met onder meer Ty Dolla Sign, A Boogie Wit Da Hoodie en Meek Mill. Van het album werden er inmiddels drie singles gekozen en uitgerekend The Box, dat helemaal geen officiële single werd, weet uit te groeien tot het grootste succes van het album. Zo kwam die track al op de derde plek van de Billboard Hot 100 waar het in de Amerikaanse R&B en Hiphoplijst zelfs al op nummer 1 wist te komen. Ricch stond precies een jaar geleden ook in de Tipparade; toen via Project Dreams dat een samenwerking was met Marshmello.

24 (--) SMOORVERLIEFD- Snelle
Voor Snelle mag het lekkere weer snel komen. Hij heeft inmiddels een aardige band om zich heen weten te vormen met onder meer Roy Beukers, Jimmy van den Nieuwenhuizen en Okke Punt. De Lieve Jongens Band zal Snelle gaan begeleiden tijdens de optredens waarmee hij ook weer op de podia van verschillende festivals zal verschijnen. In Deventer speelden ze voor het eerst in een uitverkocht Burgerweeshuis. Deze week staat Snelle niet meer in de Top 40 maar met Smoorverliefd dient zich meteen al een volgende kanshebber aan.

25 (--) MUÉVELO- Nicky Jam & Daddy Yankee
Wat krijg je als je El Perdón en Despacito bij elkaar veegt? In ieder geval de twee grootste hits van twee Amerikanen die inmiddels al de leeftijd van 38 (Nicky) en 42 (Daddy) hebben bereikt. De twee maakten samen de track Muévelo en in die track is een 25 jaar oude klassieker het belangrijkste bestanddeel. Here Comes The Hotstepper zette de Jamaicaan Ini Kamoze in januari van 1995 op nummer 22 van de Top 40.

26 (--) OBLIVIOUS DESIRE- Danny Vera
Vorige week lukte het Danny Vera voor het eerst om in het linkerrijtje van de Top 40 te komen met Roller Coaster en de rek is er met die hit nog lang niet uit. En dat is knap voor een hit die we op 13 april van het vorige jaar al mochten verwelkomen in de Tipparade. Inmiddels is er voor Vera een nieuwe track die opgepakt wordt met Oblivious Desire. Dat nummer is ook terug te vinden op het album Pressure Makes Diamonds.

27 (--) HALF OF WHAT YOU DO- Wulf
Deze vrijdag verschijnt de video bij Half Of What You Do, de nieuwste track van Wulf. De clip werd opgenomen in Los Angeles. Een enorme eyeopener voor de Nederlander die zich beseft waar hij in drie jaar tijd is gekomen. Zo maakte hij in de zomer van 2016 zijn debuut in de Top 40 met Summer On You en daarna volgden er vijf solohits van Wulf. Vorig jaar werd zijn duet met Miss Montreal, Scared Of Love, een klein succesje waarna Anyone Out There? Bleef steken in de Tipparade.

28 (--) NACHT- Kraantje Pappie & Guus Meeuwis
11 stuks. Of 21 tegenover 10. Dat is het verschil in Top 40-hits tussen Guus Meeuwis en Kraantje Pappie. Meeuwis begon zijn muzikale loopbaan bijna 25 jaar geleden met Het Is Een Nacht (Levensecht) waar hij in 2013 voor het laatst in de Top 40 kwam. Kraantje Pappie had op dat moment pas twee kleine Top 40-successen op zijn naam geschreven. De twee namen de debuuthit van Meeuwis nu als uitgangspunt voor Nacht.

29 (--) UNDERDOG- Alicia Keys
In 2001 verraste Alicia Keys vriend en vijand met Fallin’. De Amerikaanse scoorde meteen een Alarmschijf en stond meteen vier weken op de eerste plek van de Top 40. Ruim 8 jaar later wist ze dat succes nog eens dik te overtreffen met Empire State Of Mind dat een officieus eerbetoon aan de stad New York werd. Hoewel dat geen nummer 1-hit werd maar vier weken op nummer 2 stond wist haar samenwerking met Jay-Z wel een plek te krijgen bij de 100 grootste hits uit de Top 40-historie. Sinds 2013 staat Keys droog qua hits want na Girl On Fire kwam ze met vijf nummers niet verder dan de Tipparade.

30 (--) RARE- Selena Gomez
In 2017 schreef Selena Gomez met It Ain’t Me haar grootste hit op haar naam. En dat was geen kleintje ook want met 7 weken op nummer 2 wist het nummer zich te settelen bij de 40 grootste Top 40-hits die ons land ooit heeft gekend. Sindsdien kwamen al haar Top 40-hits in de top 10 en ook haar huidige hit, Lose You To Love Me presteerde dat met een achtste plek. Tussendoor flopten overigens Bad Liar en Fetish wel. Rare is het derde studioalbum van de inmiddels 27-jarige zangeres en de titeltrack van dat album, dat deze vrijdag verschijnt, is haar nieuwste single.