Banners heeft meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Banners
Banners heeft meest gedraaide hit

Someone To You grijpt de leiding in de Airplay Top 40 en dat zorgt er deze week voor dat Banners de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio in handen heeft.

De Britse muzikant, die in het dagelijks leven Michael Joseph Nelson heet, bracht in 2017 de ep Empires On Fire uit met daarop Someone To You. Dik drie jaar later is het nummer de meest gedraaide track op de Nederlandse radio. Achter Someone To You klimt Let’s Love weer omhoog. De track van David Guetta en Sia kwam eind september binnen op de eerste plek van de Airplay Top 40. Een week later zakte de track 16 plaatsen naar nummer 17.

Een soortgelijke situatie zien we deze week ook met Golden van Harry Styles. De track die op NPO Radio 2, NPO 3FM, Radio 538 en Qmusic tot schijf werd verheven levert nu even serieus wat airplay in en zakt zo, in de tweede week, van nummer 1 naar nummer 20. Nooit eerder zakte een nummer zo snel vanaf de eerste plaats. Wel verdween er begin 2019 een track van de eerste plaats tot buiten de lijst; die prestatie kwam toen op naam van Driving Home For Christmas van Chris Rea na afloop van de kerstperiode. Golden van Styles is, met 19 plekken verlies, ook meteen de snelste zakker in de lijst.

Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco zakte de afgelopen twee weken vanaf positie 7 naar plek 40. Deze week herstelt de track zich door elf plaatsen winst te pakken en naar nummer 29 te stijgen. Dat maakt Lonely in de lijst van deze week ook meteen de snelste stijger.

De Airplay Top 40 telt vier nieuwe binnenkomers. Daarbij zien we de Alarmschijf van afgelopen week, Feel Something van Armin van Buuren en Duncan Laurence op nummer 7 als hoogste binnenkomer. Hawái van Maluma en The Weeknd is de enige niet-Nederlandse binnenkomer in de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) SOMEONE TO YOU- Banners 

7 (--) FEEL SOMETHING- Armin van Buuren & Duncan Laurence 

28 (--) NU WIJ NIET MEER PRATEN- Jaap Reesema & Pommelien Thijs 

29 (40) LONELY- Justin Bieber with Benny Blanco 

30 (--) HAWÁI – REMIX- Maluma & The Weeknd

40 (--) THE WEIGHT- Danny Vera