Banners scoort 15e ‘someone’-hit

- Nieuws

 Banners Duncan Laurence Adele Lewis Capaldi Coldplay Big Sean James TW Adele
Banners scoort 15e ‘someone’-hit

Banners is nieuw in de Top 40 met Someone To You en dat betekent dat de vijftiende hit met ‘someone’ in de titel een feit is. Check welke Top 40-hits de afgelopen jaren nog meer het Engelse woord voor 'iemand' in de titel hadden.

SOMEONE ELSE – Duncan Laurence (2020)
In mei hoorden we Someone Else van Duncan Laurence voor het eerst live, toen hij achter de piano stapte voor Eurovision: Shine A Light, het alternatieve programma van het Songfestival. Het nummer over het niet kunnen loslaten van een ex werd Alarmschijf en kwam tot de achttiende plek in de Top 40.

SOMEONE YOU LOVED – Lewis Capaldi (2019)
We hoorden even niet zo heel veel van Lewis Capaldi, maar sinds afgelopen week staat zijn track Hold Me While You Wait in de Tipparade. De Schotse singer-songwriter had al succes in de UK, maar kreeg dat in Nederland pas met Someone You Loved, dat een astronomische 42 weken in de Top 40 stond. Dat het nummer slechts op de zevende plek kwam, is dan niet zo belangrijk meer. Before You Go werd hierna ook een monsterhit.

MIRACLES (SOMEONE SPECIAL) – Coldplay & Big Sean (2017)
Het is een collab die veel mensen niet aan zagen komen, maar Miracles (Someone Special) was niet de eerste track waarop Coldplay met een rapper samenwerkt. In 2008 was Jay Z namelijk te horen op de track Lost!, die ook nog eens Alarmschijf werd. Dat nummer kwam destijds tot de vijftiende plaats in de Top 40, 15 plekken hoger dan de samenwerking met Big Sean.

WHEN YOU LOVE SOMEONE – James TW (2017)
Het hartverscheurende When You Love Someone van James TW gaat over iets wat veel mensen meemaken: ouders die uit elkaar gaan. De grote angst van kinderen, die in de video nog eens wordt uitgebeeld door een jongen achter een auto aan te laten rennen. Gelukkig heeft het nummer ook een duidelijke, positieve boodschap: de ouders van de jongen blijven onvoorwaardelijk van hem en zijn zusje houden, ook al zijn ze uit elkaar. De track gaat overigens niet over James zelf, maar over een 11-jarige jongen die hij ooit muziekles gaf. When You Love Someone werd Alarmschijf en kwam tot 24 in de Top 40.

SOMEONE LIKE YOU – Adele (2011)
Adele schreef Someone Like You dan weer wel over iets dat ze zelf heeft meegemaakt. Het gaat over de breuk met haar toenmalige vriend. En eigenlijk schreef de zangeres het ook, omdat ze vond dat ze hem met Rolling In The Deep en Rumor Has It wel genoeg zwart had gemaakt. De man – hij was een stuk ouder dan haar – had namelijk ook genoeg mooie kanten en hij had haar heel veel gebracht. De emotionele lading die ze op de track mee gaf, raakte veel mensen die in dezelfde situatie zaten. En misschien had haar optreden tijdens de BRIT Awards daar ook wel een rol in, want toen moest de geëmotioneerde Britse zichzelf even herpakken. 

Banners
Banners laat op zijn track horen dat hij belangrijk wil zijn voor iemand, maar meer nog dat hij gezien wil worden. Someone To You was Alarmschijf bij Qmusic en kwam op de 35e plek de Top 40 binnen.