Davina Michelle schiet nieuwe track als hoogste de Tipparade binnen

- Hitlijsten

 Rag'n'Bone Man Tom Grennan Danny Vera Miley Cyrus Davina Michelle Racoon JoeyAK Lil Kleine Kevin 3Js Ashafar Mula B Josylvio 3robi Fred Again.. The Blessed Madonna Banners Leony Emma Heesters Lost Frequencies
Davina Michelle schiet nieuwe track als hoogste de Tipparade binnen

Opnieuw komen er deze week 10 nieuwe nummers de Tipparade versterken. Davina Michelle is de aanvoerder van dit tiental, want zij komt met Nobody’s Perfect het hoogst de lijst binnen. Rag‘n’Bone Man stijgt met All You Ever Wanted van 2 naar 1.

Achter All You Ever Wanted gebeurt er genoeg. Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks schiet van 7 naar 2, maar het is Tom Grennan die in de top 5 de meeste aandacht trekt. Hij stijgt met Little Bit Of Love van 12 naar 4 en staat nu ingeklemd tussen Was It Just Me van Douwe Bob (van 4 naar 3) en Calling My Phone van Lil Tjay en 6lack. Aan snelle stijgers is er deze week ook geen gebrek: Angels Like You van Miley Cyrus knalt van 29 naar 14 en Tuesday van Danny Vera wint 13 plaatsen en komt op 17 terecht. Bebe Rexha doet ook goede zaken, want Sacrifice gaat in de tweede week van 22 naar 8.

De complete Tipparade kun je hier bekijken. Hieronder stellen we de 10 nieuwkomers met heel veel liefde aan je voor.

10 (--) NOBODY IS PERFECT – Davina Michelle
Coronacrisis of niet: Davina Michelle zit niet stil. De zangeres is sinds kort weer wekelijks te zien in de SBS6-talentenjacht We Want More en ze werd afgelopen week naast Jonna Fraser en Tino Martin aangesteld als één van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Hoewel er dit jaar geen festivals zijn om per helikopter naartoe te vliegen, kunnen de ambassadeurs wel degelijk hun zegje doen over de vrijheid die wij in Nederland hebben. Dit doen ze in online filmpjes, maar ze zullen ook aanschuiven in de verschillende talkshows. Davina hoefde niet lang na te denken, toen ze gevraagd werd; haar overgrootouders lieten in de Tweede Wereldoorlog kinderen onderduiken in hun huis. Het nieuws over de mooie rol van Davina tijdens de herdenking en viering van onze vrijheid op 4 en 5 mei komt in de week dat ze de opvolger voor haar track Liar uitbrengt: Nobody Is Perfect. Het nummer gaat tijdens de halve finale van The voice of Holland groots in première.

15 (--) HEE JOH JIP – Racoon
“Engels of Nederlands, ik denk dat onze fans het allebei wel waarderen.” Die uitspraak deed Racoon-zanger Bart van der Weide afgelopen week in het AD en die klopt ook wel. De Zeeuwse band scoorde in 2020 met Het Is Al Laat Toch de grootste Nederlandstalige Top 40-hit van het jaar. Het nummer wist alles bij elkaar 611 Top 40-punten te vergaren en daarmee is het na Love You More (630 punten) de op een na grootste Top 40-hit van de groep in de Lijst der Lijsten. De top 4 van grootste Top 40-hits van Racoon is daarmee qua Nederlandstalige en Engelstalige nummers gelijk verdeeld, met No Mercy (#3) en Oceaan (#4) als overige tracks. Na ex-Alarmschijf De Echte Vent komen Bart, Dennis, Stefan en Paul nu met het derde Nederlandstalige nummer van het album vol luisterliedjes, dat de groep al heel lang af heeft. Toch moeten we nog even wachten om al die nummers te beluisteren, want de band wil ons nog even hongerig laten. We moeten het voorlopig doen met Hee Joh Jip.

21 (--) GEEN HYPE – JoeyAK ft. Lil Kleine & Kevin
Achter JoeyAK gaat de 23-jarige Amsterdammer Joèl Hoop schuil. Al sinds 2017 brengt hij track uit, zoals Touchdown (met Jonna Fraser en Sevn Alias), Snelle Jongen Dunne Jasje (met Henkie T) en In Die Life (met Lijpe). Die laatste twee nummers kwamen niet verder dan de Tipparade. Tot nu toe is Huts (met The Blockparty, Esko, Mouad Locos, Young Ellens en Chivv) de enige Top 40-hit van JoeyAK: dat nummer bereikte in 2018 de lijst en kwam destijds tot de zestiende plek. Momenteel zit de rapper nog in de bak vanwege zijn rol bij een gewelddadige ontvoering. Toch brengt hij nieuwe muziek uit en daarbij krijgt hij hulp van niemand minder dan Lil Kleine en Kevin. Die laatste scoorde het afgelopen jaar twee Top 40-hits met Ietsjes Later en Als Ik Je Niet Zie (met Yade Lauren).

23 (--) VREEMDE LEEGTE – 3js
Afgelopen zondag vertelde 3js-zanger Jan Dulles openhartig over het verlies van zijn drie maanden oude dochter Donna. Het meisje overleed vlak voor Kerst aan de gevolgen van complicaties die voortkwamen uit een scheurtje in haar middenrif. “Je voelt zoveel, dat je op slot gaat. Zoveel emotie, dat je geen emotie meer hebt,” legde Jan uit. Als muzikant in hart en nieren dook de zanger de studio in om een nummer te schrijven over het verlies. “Het was helemaal niet het plan om hier een liedje over te schrijven. We wilden gewoon een beetje rommelen en ik had nergens zin in, maar ik ging toch maar mee. Het begon toch te borrelen.” De single is, hoe kan het ook anders, een bijzonder emotionele track geworden, die heel wat kijkers in tranen liet. Ook Domien kon het niet droog houden, toen hij Vreemde Leegte afgelopen maandag voor het eerst liet horen in zijn middagshow.

25 (--) NIKE TECH – Ashafar feat. Mula B & Josylvio & 3robi & JoeyAK
Mocht je je afvragen waar Nike Tech in het nummer van Ashafar, Mula B, Josylvio, 3robi en JoeyAK voor staat: Nike Tech is een trainingspaklabel van het bekende sportmerk. De track lijkt vooral te gaan over het binnenharken van geld en dat brengt de rappers naar verschillende plaatsen. Nike Tech is de vijfde track van Zakaria Abouazzaoui, zoals Ashafar echt heet, die in iets meer dan een jaar tijd de Tipparade weet te halen. Daarvan wist alleen Nooit Thuis (met Boef) de Top 40 te halen. Josylvio had minder geluk: hij strandde met vier nummers in het voorportaal van de Lijst der Lijsten. 3robi zagen we in 2020 alleen met Champagne Papi (met Dopebwoy, Boef en SRNO) in de Tipparade. Mula B wist tenslotte geen enkele keer die lijst te bereiken in het afgelopen jaar. Hij is vooral bekend van de Top 40-hit Viraal, die hij in 2019 met Frenna wist te scoren.

26 (--) MAREA (WE’VE LOST DANCING) – Fred Again.. x The Blessed Madonna
Fred Again.. is de artiestennaam van de 26-jarige, Britse alleskunner Fred Gibson. Hij bespeelt meerdere instrumenten, schrijft nummers en kan verdienstelijk zingen. Ook al ken je hem misschien niet, toch heb je al eens wat muziek van hem gehoord. Fred schrijft namelijk ook tracks voor andere artiesten en dat zijn niet de minste. Zo was hij betrokken bij Shotgun van George Ezra, Solo van Clean Bandit en Demi Lovato, Let You Love Me van Rita Ora, I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber, Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ondertussen brengt Fred ook nog zelf muziek uit. Dat doet hij onder verschillende namen, zoals FRED en Fred Again… Marea (We’ve Lost Dancing) heeft hij uitgebracht onder die laatste naam en is een samenwerking met de Amerikaanse Marea Stamper, die beter bekend is als The Blessed Madonna. Zij was vorig jaar ook mede verantwoordelijk voor de remix van Levitating van Dua Lipa, met Madonna en Missy Elliott.

27 (--) IF I DIDN’T HAVE YOU – Banners
De doorbraak van Banners had eigenlijk al in 2017 kunnen plaatsvinden, toen Someone To You, de hit waar we hem nu van kennen, al werd uitgebracht. Maar om een Top 40-hit te scoren, moeten er blijkbaar heel wat factoren samenvallen. De belangrijkste van het afgelopen jaar was TikTok, want daar werd Someone To You veel gebruikt onder verschillende video’s. Daarnaast werd het nummer gebruikt in de Disney+-serie Love Victor, waardoor het weer een nieuw publiek bereikte. En zo kon het gebeuren dat het nummer vorig jaar Alarmschijf werd en op 17 oktober als piekpositie de zesde plaats bereikte in de Nederlandse Top 40. De nieuwe track van Michael Joseph Nelson, zoals Banners in het echt voluit heet, gaat over een persoon waar je absoluut niet van zonder kunt.

28 (--) FADED LOVE – Leony
Mocht je jezelf afvragen waar je de Duitse zangeres Leony van kent: ze scoorde met Sam Feldt en Vize een top 10-hit in de Nederlandse Top 40 met Far Away From Home. Waar ze het in Nederland toe nu toe nog met die hit moet doen, wist ze in het buitenland al meerdere keren in de hitlijst te staan. Zo scoorde met Paradise een top 10-hit in Duitsland en Oostenrijk en daarop was Vize ook te horen, samen met Joker Bra. waarop ook Joker Bra een bijdrage leverde. Faded Love is dan weer een eigen track. Voor dit nummer maakt de 23-jarige Duitse handig gebruik van O-Zone’s Dragostea Din Tei, dé zomerhit van 2004. “Ik hou enorm van dat nummer,” vertelde Leony onlangs in een interview. “Eigenlijk ontstond Faded Love ook min of meer toevallig. Mijn gitarist speelde de hook van het nummer op zijn gitaar en dat klonk zo ontzettend tof. Niet veel later was dat het fundament van Faded Love.”

29 (--) RISE – Lost Frequencies
Met Love To Go (met Zonderling en Kelvin Jones) en Don’t Leave Me (met Mathieu Koss) had Lost Frequencies het afgelopen jaar twee dikke hits te pakken. Maar de zanger begeeft zich niet alleen in de muziekwereld. Een tijdje geleden onthulde hij OCUS, zijn eigen gin. Volgens Felix De Laet, zoals de Belgische producer echt heet, is gin tonic al jaren zijn favoriete drankje wanneer hij de wereld rondreist. Hij drinkt het zelfs weleens vlak voor een optreden. Het afgelopen jaar gingen die optredens grotendeels niet door, dus was het een mooi moment om zijn eigen drank te introduceren, die geheel biologisch is. Klap op de vuurpijl is de verpakking: daar zit een festivalarmbandje om, dat kopers kunnen sparen. Gelukkig maakt Lost Frequencies ook nog genoeg tijd vrij om nieuwe muziek te maken en uit te brengen. Rise is zijn eerste release van 2021.

30 (--) SCHAT IK BEN OK – Emma Heesters
Afgelopen week plaatste Emma Heesters een foto op Instagram, met de boodschap dat er iets heel spannends aan zat te komen. Meteen stroomden de reacties binnen. Er waren mensen die dachten dat ze zwanger was en er waren er die dachten dat de zangeres ging trouwen met haar vriend, voetballer Wesley Hoedt. Maar niets bleek minder waar: een dag later maakte Emma bekend dat er nieuwe track aankwam: Schat Ik Ben OK. Daarmee was het teasen nog niet afgelopen: want niet veel later verscheen er een foto waarop Emma met een telefoon poseerde, met bij de pic de tekst “Bel me 06-57111228”. En inderdaad, meteen besloten heel wat volgers het erop te wagen en het nummer te bellen. Het leverde de Zeeuwse een hoop gemiste oproepen op, zo bleek op donderdag, in een volgende post. Schat Ik Ben OK is de opvolger van kerstsingle Als De Eerste Sneeuw Valt, die in de Top 40 tot 31 kwam.