Head & Heart opnieuw op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK Master KG Nomcebo Justin Bieber Chance The Rapper Banners Racoon David Guetta Sia Tiësto Internet Money Don Toliver Gunna Nav Shawn Mendes Miss Montreal
Head & Heart opnieuw op 1 in de Top 40

Voor de vierde week op rij voert Head & Heart van Joel Corry en MNEK de Top 40 aan. Ten opzichte van vorige week is het een rustige week in de Lijst der Lijsten.

Aan de top is er deze week nauwelijks beweging. Sterker nog: de complete top 4 verroert geen vin. Het is de vijfde keer dit jaar dat dit gebeurt, want eerder bleven op 1 februari, 22 februari, op 29 februari en op 25 juli de bovenste 4 op hun posities plakken. Head & Heart van Joel Corry en MNEK is de 36e nummer 1-hit van een gelegenheidsduo die de Top 40 4 (of meer) weken weet aan te voeren. In 1978 waren John Travolta & Olivia Newton John het eerste gelegenheidsduo dat de Top 40 vier weken wist aan te voeren. Vervolgens gebeurde dat in de jaren tachtig 5 x, in de jaren negentig 4x, in de zeroes 10x en in de tens al 12x. En nu dus, in 2020, tellen we vier nummer 1-hits van gelegenheidsduo’s die vier weken de lijst aan weten te voeren.

Jerusalema in de top 5
Más Más Más van Rolf Sanchez, De Overkant van Suzan & Freek en Snelle en Mood van 24kGoldn en Iann Dior blijven dus steken op respectievelijk 2, 3 en 4, maar daaronder gebeurt wel het nodige. Jerusalema van Master KG en Nomcebo was afgelopen week de meest gestreamde track van Nederland en dat heeft ook resultaat in de Top 40: het nummer gaat van 6 naar 5. Kings And Queens van Ava Max valt daardoor van 5 naar 6.

Twaalfde top 8-hit voor Justin Bieber
Justin Bieber en Chance The Rapper stijgen van 8 naar 7. Het is voor de twaalfde keer dat The Biebs hoger dan de achtste plaats weet te komen. Voor Chance The Rapper is het pas de tweede keer. Met I’m The One (met DJ Khaled, Justin Bieber, Quavo en Lil Wayne) kwam hij in 2017 tot de tweede plek. Onder Holy wint ook Banners een plekje: Someone To You gaat van 9 naar 8. En dat is natuurlijk wel een primeur, want de Brit scoort met de ex-Alarmschijf zijn eerste Top 40-hit.

Racoon gaat weer omhoog
Midnight Sky van Miley Cyrus valt van 7 naar 9 en Sam Feldt, Vize en Leony sluiten de top 10 af met Far Away From Home, dat net als vorige week op de tiende plaats staat. Leuker nieuws is er voor Racoon, want De Echte Vent wandelt weer wat plekken omhoog. De track staat nu op 12. Alleen Het Is Al Laat Toch (#2), Love You More en No Mercy (#3) en Oceaan (#6) wisten hoger in de Nederlandse Top 40 te komen.

Winst voor David Guetta en Tiësto
Langzaam maar zeker komt ook Let’s Love van David Guetta en Sia op gang. Vorige week ging het nummer al voorzichtig van 23 naar 19 en deze week is er opnieuw winst: de track gaat van 19 naar 16. Guetta’s collega Tiësto doet het qua aantal plaatsen winst dan net iets beter, want hij heeft de snelste stijger in handen. The Business schiet van 36 naar 20 en is de zestiende top 20-hit voor dj en producer uit Breda.

Lemonade stijgt door
Terwijl 24kGoldn met zijn eigen hit Mood blijft steken op 4, stijgt die andere single waar hij op te horen is wel door. Tick Tock, dat hij maakte met Clean Bandit en Mabel, wint drie plaatsen en komt op 21 terecht. Vlak daarachter stijgt ook Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav lekker door. Vorige week was het nog één van de binnenkomers en deze week gaat het nummer van 29 naar 22.

Shawn Mendes en Miss Montreal zorgen voor de binnenkomers
De Top 40 telt deze week twee binnenkomers. Wonder van Shawn Mendes was afgelopen week nog Alarmschijf en is nu al nieuw op 27, terwijl Miss Montreal juist de Alarmschijf van komende week te pakken heeft met Door De Wind. Zij is nieuw op 33. Alles over deze nieuwkomers check je hier.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier.

Foto: YouTube