Ava Max blijft meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ava Max Lady Gaga The Chainsmokers 5 Seconds Of Summer
Ava Max

Sweet But Psycho is ook voor een vijfde week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

Bovenin de rangschikkng van de Airplay Top 40 is er niks veranderd. Zo blijft Ava Max de nummer 1 in een top 5 die onveranderd is. Dean Lewis, die met Be Alright eerder al een keer op nummer 6 stond, is de eerste stijger die we tegenkomen; de track stijgt vier plaatsen en staat daarmee opnieuw op plek zes. Bad Liar, de hit van Imagine Dragons, viel vorige week net buiten de top 10 maar weet daar deze week weer terug te keren. High On Life (van Martin Garrix en Bonn), vorige week nog op nummer 9, valt deze week buiten de top 10. Dat doet de hit van de Nederlander met een flinke buiteling want deze week levert de ex-nummer 1-hit 14 plaatsen in op nummer 23. Dat maakt High On Life overigens nog niet de snelste zakker; dat is Hurt Somebody (van Noah Kahan en Julia Michaels) met 15 plaatsen verlies op nummer 40.

Alan Walker komt deze week met twee hits in de top 20 van de lijst. Darkside staat inmiddels al een half jaar in de lijst maar weet van geen wijken en klimt deze week drie plaatsen naar nummer 19. Diamond Heart staat ‘pas’ 8 weken in de Airplay Top 40 en staat nu, met 4 plaatsen winst op nummer 17, voor het eerst in het linker rijtje.

Deze week zien we twee nieuwe binnenkomers in de lijst. De Alarmschijf van afgelopen week, Who Do You Love (van The Chainsmokers en 5 Seconds Of Summer) schiet de lijst binnen op nummer 12. Ook Dermot Kennedy komt met Power Over Me binnen in de lijst op nummer 37. Shallow leek de afgelopen twee weken op weg naar de uitgang van de Airplay-lijst. Deze week zien we een bijzondere opleving want met 18 plaatsen winst is de hit van Lady Gaga en Bradley Cooper op nummer 18 de snelste stijger. Die andere hit van Lady Gaga, Always Remember Us This Way, staat na twee weken niet meer in de lijst.

De complete Airplay Top 40 zie je hier.

1 ( 1) SWEET BUT PSYCHO- Ava Max
Check hier de songtekst van Sweet But Psycho

12 (--) WHO DO YOU LOVE- The Chainsmokers ft. 5SOS
Check hier de songtekst van Who Do You Love

18 (36) SHALLOW- Lady Gaga & Bradley Cooper
Check hier de songtekst van Shallow

26 (RE) GLOW- Gavin James
Check hier de songtekst van Glow

37 (--) POWER OVER ME- Dermot Kennedy
Check hier de songtekst van Power Over Me