Despacito op 1 in de V.S.

- Hitlijsten

 Daddy Yankee Justin Bieber Luis Fonsi
Despacito op 1 in de V.S.

Voor het eerst sinds de Macarena (1996) staat er in de Verenigde Staten weer een meest Spaanstalige hit op de eerste plaats via Despacito.

De track van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber stijgt van 3 naar 1 in de nieuwste Amerikaanse lijst. Daarmee komt er al na één week weer een einde aan de leidersrol van I’m The One, de hit van DJ Khaled waarop ook Justin Bieber te horen is.


Justin Bieber is de eerste artiest in de historie van de Billboard Hot 100 die in twee achtereenvolgende weken naar de eerste plaats weet te stijgen. The Beatles kwamen in maart 1964 dicht bij die prestatie maar hadden tussen She Loves You en Can’t Buy Me Love toen een week meer nodig.


Justin Bieber is één van de 12 acts die zichzelf hebben vervangen op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst. Dat deed hij in 2016 ook al eens met Love Youself dat Sorry van de eerste plaats verdreef. De Canadese zanger is, na The Beatles, de tweede act in de Amerikaanse hitlijstgeschiedenis die zichzelf nu twee keer weet op te volgen bovenaan de lijst.


Sinds 26 november 2016 hebben er louter mannen op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 gestaan en Despacito is daarin de achtste opeenvolgende nummer 1-hit met mannen. De laatste keer dat er zo’n lange rij van ‘mannen-hits’ op 1 stond was in 1988. Toen stonden er tussen 2 juli 1988 en 19 november 1988 totaal 13 mannen-hits bovenaan. Het aller tijden-record stamt uit 1961 met totaal 17 opeenvolgende mannen-hits op 1.