Vandaag: Oscar voor Sam Smith

- Vandaag

 Sam Smith
Vandaag: Oscar voor Sam Smith

In 2016 mag Sam Smith een Oscar in ontvangst nemen voor Writing’s On The Wall, de titelsong van de Bond-film Spectre.

Sam Smith schrijft het nummer samen met Jimmy Napes. De demo die de twee voor het nummer maakten zat in een half uur in elkaar. Opvallend genoeg bleek de vocale opname van de stem van Sam Smith dusdanig bruikbaar dat ook die werd gebruikt in het daadwerkelijke resultaat. Daardoor werd er daadwerkelijk alleen maar gesleuteld aan het muzikale arrangement bij het nummer.

Sam Smith en Jimmy Napes deden duidelijk een poging om in de buurt te komen van het bombastische gevoel dat de vorige titelsong, Skyfall van Adele, had weten neer te zetten. Toch bleek er wat te ontbreken want het succes dat die track wist te boeken bleef voor de track van Sam Smith duidelijk uit. In de Top 40 strandde Writing’s On The Wall op nummer 35 waar voorganger Skyfall zes weken op nummer 1 wist te verblijven.

Een overeenkomst tussen beide nummers kwam er ook want tijdens de 88e uitreiking van de Oscar Awards, op 28 februari 2016, valt het nummer in de prijzen als Best Original Song. Vier jaar eerder was ook Skyfall die eer ten deel gevallen.

Vandaag zijn ook Boef (1993) en Jake Bugg (1994) jarig.

De nummer 1-hits van 28 februari:
2004: DREAMER- Dinand Woesthoff
2009: JUST DANCE- Lady Gaga featuring Colby O’Donis
2015: CHEERLEADER – FELIX JAEHN REMIX- Omi