Vandaag: Ophef rond R. Kelly barst los

- Vandaag

 R. Kelly
Vandaag: Ophef rond R. Kelly barst los

Nadat op Lifetime de eerste aflevering van Surviving R. Kelly te zien is barst op 4 januari 2019 de discussie rond vermeend misbruik door de zanger los.

Op 3, 4 en 5 januari is de serie Survining R. Kelly te zien op het Lifetime-kabelnetwerk. Dream Hampton produceerde de documentaire waarin details naar buiten komen over vermeende misbruikzaken van zanger R. Kelly. In totaal 1,9 miljoen kijkers zien de eerste uitzendingen. De uitzending zorgde voor flink wat reacties.

Zo zag het Amerikaanse instituut dat helpt bij verkrachting- en misbruikzaken een enorme toename van telefoontjes en autoriteiten krijgen ook meerdere meldingen van misbruik door de zanger. Lady Gaga laat weten spijt te hebben van haar duet Du What U Want dat ze in 2013 tot een hit maakte. Ze voegt de daad bij het woord en laat de track verwijderen van streamingplatformen. “Ik sta achter deze vrouwen en geloof ze voor 1000%”. Artiesten als Celine Dion, Chance The Rapper en Ciara volgen het voorbeeld van Lady Gaga. Streamingplatformen zorgen er voor dat nummers van R. Kelly niet langer als suggesties worden aangedragen. Platenmaatschappij RCA besluit het contract met de zanger te ontbinden. Zes weken na uitzending liggen er tien zaken tegen R. Kelly vanwege seksueel geweld en misbruik.

Vandaag zijn onder meer Michael Stipe (R.E.M., 1960) en Labrinth (1989) jarig.

De nummer 1-hits van 4 januari
2003: FEEL- Robbie Williams
2014: TIMBER- Pitbull feat. Ke$ha
2020: DANCE MONKEY- Tones And I