Vandaag: Grammy Record voor Beyoncé

- Vandaag

 Beyoncé
Vandaag: Grammy Record voor Beyoncé

Beyoncé schrijft op 31 januari muziekgeschiedenis door in één avond liefst zes Grammy Awards binnen te slepen. Nooit eerder wist een vrouw zoveel onderscheidingen op één avond te krijgen.

Taylor Swift wint met Fearless Album Of The Year en is daarmee de jongste artiest ooit die de prijs in ontvangst mag nemen. Die prestatie wordt in 2020 overtroffen door Billie Eilish. Toch staat de winst van Taylor Swift in schril contrast met die van Beyoncé die op voorhand tien nominaties had gekregen en er zes van wist te verzilveren. Single Ladies wint er drie waarnaast ook Halo, At Last en I Am… Sasha Fierce in de prijzen vallen.

Bij de mannen wist Michael Jackson het record in 1984 al op te eisen door in dat jaar liefst acht Grammy Awards in ontvangst te nemen. Daarmee schreef hij toen het 13 jaar oude record van Paul Simon uit de boeken.

In 2012 krijgt Beyoncé gezelschap in de erelijst als ook Adele in één avond zes Grammy Awards weet binnen te harken. In 2017 strandt diezelfde Adele op vijf Grammy Awards waar in 2020 ook Billie Eilish niet verder dan vijf weet te komen.

Op deze dag zijn onder meer Justin Timberlake (1981) en Marcus Mumford (Mumford & Sons, 1987) jarig.

De nummer 1-hits van 31 januari:
2004: AFSCHEID NEMEN BESTAAT NIET- Marco Borsato
2009: AYO TECHNOLOGY- Milow
2015: CHEERLEADER – FELIX JAEHN REMIX- Omi