Vandaag: FreeBritney

- Vandaag

 Britney Spears
Vandaag: FreeBritney

Met de hashtag FreeBritney wil het publiek Britney Spears een hart onder de riem steken om weer zelf over haar financiële middelen te mogen beschikken.

Tientallen fans van Britney Spears introduceren de tekst ‘Free Britney’ als ze bij de rechtbank in Los Angeles hun steun betuigen aan de zangeres. De FreeBritney-beweging laat op 10 mei 2019 duidelijk zien dat ze willen dat de zangeres zelf weer het beheer mag krijgen over haar vermogen. De rechter oordeelde in 2008 dat haar vader Jamie Spears die rol moest invullen. Dat gebeurde nadat Spears zelf psychisch in de knoop zat en in een vlaag van verstandsverbijstering haar hoofd had kaalgeschoren.

De juridische strijd sleept sinds 2019 voort over wie er verantwoordelijk is voor het beheer van het kapitaal. Op gezette momenten duikt de hashtag weer op, ook als in 2021 de documentaire Framing Britney Spears te zien is. Volgens aanhangers van de #FreeBritney-beweging zitten in de vrolijk ogende foto's en video's op haar Instagram allerlei geheime boodschappen van de zangeres verborgen. Later dat jaar liet Britney tijdens een hoorzitting over haar curatele blijken dat ze inderdaad erg leed onder situatie. In november 2021 werd de curale van Britney Spears na 13 jaar beëindigd en was Britney eindelijk bevrijd.

Op deze dag zijn onder meer Aya Nakamura (1995) en Meau (2000) jarig.

De nummer 1-hits van 10 mei:
2003: STEP RIGHT UP- Jamai
2008: WIT LICHT- Marco Borsato
2014: RATHER BE- Clean Bandit feat. Jess Glynne